Home Събития Петя Цонева от Габрово спечели първо място в конкурса на името на Добри Тонев

Петя Цонева от Габрово спечели първо място в конкурса на името на Добри Тонев

книжарница Хермес

Приключи VII-ия Национален конкурс за поезия на името на „Добромир Тонев“, за автори до 45-годишна възраст. Организатори на конкурса, който се провежда ежегодно са Община Пловдив и Дружество на писателите – Пловдив, със съдействието на ИК „Хермес“, ПУ „Паисий Хилендарски“, г-жа Тони Симидчиева и Туристическа агенция „Ана Травел“, с медийното партньорство на БНР – Радио Пловдив и БНТ 2.

Комисията, в състава на която участваха Елена Тамамджиева – поет, критик и преводач, Катя Стоилова – поетеса и Станислава Станоева – поет и журналист разгледа и оцени постъпилите творби на 40 автори от цялата страна. Церемонията по награждаване се състоя тази събота в книжарница „Хермес Централ“, традиционен домакин на събитието.

Първата награда от 600 лв. и грамота, осигурени от Община Пловдив бе спечелена от Петя Цонева от Габрово. Втората награда от 400 лв. и грамота отиде при Гергана Атанасова от Казанлък. Третата награда от 200 лв. и грамота получи Василка Василева от Добрич. Традиционната парична награда от 100 лв. и грамота на Филологически факултет на ПУ „П. Хилендарски” за поет- студент спечели Миглена Цветкова от Русе. Както всяка година бяха раздадени и специални награди, осигурени от партньори и спонсори на конкурса. Специалната награда за млад поет – 300 лв., осигурена от Радио Пловдив спечели Адриан Захариев от София. Динко Динков от Бургас получи ваучер в размер на 70 лв. за екскурзия по избор, осигурена от Туристическа агенция „Ана Травел”. Яна Монева от София спечели вечеря и нощувка за двама в ресторанта на хотел „Одеон” – Пловдив, осигурени от Тони Симидчиева.

На 15 октомври, големият пловдивски поет Добромир Тонев щеше да навърши 62 години. Той си отиде през март 2001 г. на 45 годишна възраст, оставяйки ни неповторимата си поезия.

6,540 total views, no views today