« Обратно към събитията

Национална кампания „SOS! Час внимание!“

Започва:
18.09.2014
Приключва:
28.09.2014
Цена
Free
Организатор:
„TRAFFIC”
Телефон:
нац.тел.: 070010248
Email:
[email protected]
Място:
Градска художествена галерия
Адрес:
Пловдив, България

Национална кампания „SOS! Час внимание!“ 

С изложбата „SOS” стартира Националната кампания „SOS! Час внимание!“- инициатива на компанията „TRAFFIC” и Българският Червен кръст. Тя ще бъде открита на 18 септември 2014 година в Пловдив, в Градската художествена галерия. Изложбата е дело на пловдивския фотограф Неделиян Нешев и съдържа серия портрети на възрастни хора. Въздействащите фотографии са придружени от историите на самотните хора. За да може артпроектът, да стигне до по-голям брой хора, той е замислен като външна изложба, експонирана до ГХГ – Пловдив.

Информация за проекта:
До момента освен физическа охрана на възрастни хора в отдалечените села, компанията прави и здравен мониторинг на всички свои абонати. Охранителите на фирмата са преминали курс за оказване на първа долекарска помощ. Предварително се изготвят лични досиета и здравни карти. Патрулите пазаруват лекарства по рецепти на възрастните хора, както и хранителни продукти. При спешни случаи се осигурява транспорт до лечебно заведение. Проектът се осъществява в партньорство с „Виваком”.
Български Червен кръст Пловдив се присъедини към програмата със специално обучен доброволчески екип, който следи всяка седмица за състоянието на възрастните хора в различни населени места.
„SOS! Час внимание!” е новата програма на компанията „ТРАФИК” , насочена към самотните възрастни хора. Тя е естествено продължение на социалния проект „ТРАФИК SOS – С грижа за хората”, който постави основите на нов тип социално отношение и осигури спокойствието, от което тези хора се нуждаят.
„SOS!” Час внимание!” е инициатива, която цели да ангажира всеки, който има възможност и добра воля да се включи в ежемесечните акции на „ТРАФИК” и БЧК.
Доброволците ще гостуват на самотните възрастни хора, ще разговарят с тях, ще ги изслушват и ще им помагат . Споделените проблеми ще бъдат отбелязвани в специален личен картон, за да може да се търси индивидуален подход за решаването им.
На Телефон на доверието на БЧК – 032 6151, възрастните хора могат също да доверят своите проблеми и да получат профeсионална подкрепа.
Освен към доброволци, кампанията „SOS! Час внимание!” е отворена и към големите фирми и компании, които могат да се включат в нея, чрез ангажиране на своите служители в доброволчески дейности.

Фотоизложбата се организира със съдействието на Община Пловдив.

фотографии: Неделиян Нешев
истории: Парашкева Иванова

Информация за кампанията и как да участвате в нея, може да получите на националния телефон 070017123 и от медийния партньор на програмата – сайтът http://trafficnews.bg/ и на сайта на БЧК Пловдивwww.redcross-plovdiv.org.

3,544 total views, no views today



iCal Import + Google календар

Няма коментари.

Напиши коментар

Необходимо е да се за да оставите коментар.