Новини

ПРОГРАМА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА УЧЕНИЧЕСКИ ИГРИ 2013/2014. ОБЩИНСКО ПЪРВЕНСТВО – ПЛОВДИВ. ВОЛЕЙБОЛ

ПРОГРАМА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА УЧЕНИЧЕСКИ ИГРИ 2013/2014. ОБЩИНСКО ПЪРВЕНСТВО – ПЛОВДИВ. БАДМИНТОН

ПРОГРАМА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА УЧЕНИЧЕСКИ ИГРИ 2013/2014. ОБЩИНСКО ПЪРВЕНСТВО – ПЛОВДИВ. ЛЕКА АТЛЕТИКА

Покана за участие за трето издание на инициативата „КУПАТА НА COCA-COLA” 2014 г.

С началото на новата 2014 година стартира Общинското първенство от Ученическите игри 2013/2014 г. 


В оспорвана надпревара с над 500 мажоретки от страната момичетата от мажоретен състав „Динамика” към Общински детски комплекс – Пловдив грабнаха две първи места в класирането на Третия национален фестивал „Слънчева Бесапара”, който се проведе в Пазарджик. Най-тежка беше задачата на момичетата от втора възрастова група, които заеха първото място в композициите с батони, надпреварвайки се с още 15 отбора от страната. На първо място са и състезателките от мажоретната миниформация към ОДК – Пловдив.
Общо 6 статуетки от призови места спечелиха момичетата на Магдалена Богоева – ръководител на мажоретен състав „Динамика” към Общински детски комплекс – Пловдив, като една от тях е за дебютантките на националния фестивал „Слънчева Бесапара” – формацията от дома „Мария Луиза”.

На 18 май 2013г. в 11:30ч. в Аудиторния комплекс – 1-ва аудитория на Медицински университет – Пловдив ще стане награждаването на учениците, участвали в ХІІІ областно състезание „Луд химик” и Vобластно състезание „Златна епруветка”, организирани и проведени от Школата по химия към Общински детски комплекс – Пловдив.
В Областното състезание „Луд химик” се явиха 78 ученици от 7 до 12 клас от 11 общински училища – само 23-ма ще получат награди за отлично представяне.
В V областно състезание „Златна епруветка” участват 46 ученици от областните училища: НУМТИ „Д. Петков”, ОУ „П. Славейков” – Белащица, ОУ „Св. Кирил и Методий” – Брани поле, ЕГ „Пловдив”, СОУ „Св. П. Евтимий”, СОУ „Св. Климент Охридски”, ФЕГ, ПГЕЕ, ОУ „Кочо Честименски” и др.
В 09:00 ч. стартира теоретичният кръг, който ще бъде оценяван от комисия в състав от студенти по медицина и професионален химик.
Задочните раздели са: „Макети”, включващи „Дървото на живота”, „Система за пречистване на вода”, „Лимон и кафе” и др.; раздел „Постери” – калорични бомби, ГМО и др; раздел „Храната ни…химия и още нещо” – газирани напитки, тежки метали, плодове и зеленчуци и др.
В раздел „Презентации” от 60 до защита са допуснати 12 презентации на теми: хранителни добавки, белтъци, хемоглобин, газирани напитки, никотин, кафе и чай.
Сблъсъкът от идеи ще е в две възрастови групи – 5-8 клас и 9-12 клас. Със своите разработки децата доказват, че науката химия е навсякъде в живота ни и ние трябва да се научим пълноценно, здравословно и отговорно да използваме възможностите и.


На 18 май 2013г. от 11:30 часа в Аудиторен комплекс ет. 1 на Медицински Университет град Пловдив , Школата по фотография към Общински детски комплекс – Пловдив ще открие благотворителна фотоизложба със съдействието на Медицински университет град Пловдив и с прякото участие на студентски съвет.
На изложбата 30 ученици от школата ще представят над 50 фотографии, отличени в Национални конкурси. Могат да се видят различните жанрове и техники във фотографията като черно- бяла, цветна, експериментална, фотограми – ръчно копирани, портрети, пейзажи, натюрморти.
Инициативата е с цел подпомагане работата на младите фотографи от едноименната школа към Общински детски комплекс – Пловдив.

На 18 май 2013г. в МОЛ Галерия -Пловдив на II етаж  от 11 часа ще се състои  юбилейното дефиле,  посветено на 10 години от създаването на Общински детски комплекс   – Пловдив.

На него Школата по дизайн „ Импресия” към Общински детски комплекс – Пловдив  с ръководител,  художничката Снежана Фурнаджиева, която е с 19 годишна история ще ни представи творческите откровения на децата  в областта на моден , текстилен и керамичен дизайн  в четири колекции.

Младите творци ще ни разкрият тайните  в създаването на прекрасни творения  от проектирането им  през рисунка до реализация  върху  материал -  коприна, керамика и облекло.

В колекцията от  абитуриентски рокли  – „ Съновидения” присъстват материалите, сатен,  шифон, дантела и камъни.

Причудливи форми и съзвучни цветове ни запленяват  както  върху  твърдите керамични съдове, така и в нежния  шепот на коприната.

Децата от Школата по дизайн „ Импресия” рисуват,  пеят,  танцуват  – изкуството блика от  тях в много посоки. Tе са щастливи, че  успяват  да се реализират  в гостоприемните  зали на Общински детски  комплекс – Пловдив , при професионални творци.


Първото място в малката възрастова група си поделят два колектива от Общински детски комплекс гр. Пловдив: ВГ към хорова школа „Стефка Благоева“ с диригент Борислава Благоева и корепетитор Георги Гаджев и ВГ „Бамбини“ с вокален педагог Снежана Донева. На г-жа Донева е присъдена и специалната награда на журито за авторска песен с патриотична тематика. Малките певци от Хорова школа „Стефка Благоева“ са носители и на специалната награда на Обединен детски комплекс гр.Панагюрище и грамота на Община Панагюрище.

  1. Национално състезание “Банките в действие 2013”

Изключително оспорвано и трудно Национално състезание „Банките в действие 2013”. В състезанието участваха  над 500 ученика разпределени в 132 отбора. В това състезание обикновено се включват ученици от търговски гимназии от страната със засилено обучение по банково дело. Състезанието премина под егидата и с подкрепата на “Citibank” България.

По същество състезанието представлява конкурентна борба между виртуални банки в която в продължение  на 8 кръга учениците – „мениджъри на банки” вземат управленски решения, които се оценяват от специална компютърна програма след всеки кръг. Класирането се извършва въз основа на т. нар. „Индекс на банково представяне”, определен от софтуера.

Пловдивските ученици заеха Второ и Трето място както следва:

Второ място: Отбор „Alaris” в състав:

Николай Димитров Сапунджиев, ОМГ, 11 кл.

Борислав Людмилов Христов, ОМГ, 11.кл.

Христо Неделчев Аврамов, ОМГ, 11.кл.

Петя Иванова Пенишева, ОМГ, 11.кл.

Екатерина Ванева Велкова, ОМГ, 11.кл.

Златка Емилова Карабойчева, ОМГ, 11.кл.

Трето място: Отбор „Dragons heart” в състав:

Виктор Юлианов Бочев, ОМГ, 11.кл.

Габриела Йовкова Шопова, ОМГ, 11. кл.

Кристина Тинкова Чехларска, ОМГ, 11.кл.

Вера Георгиева Пенчева, ОМГ, 11.кл.

Мария Велева Илиева, ОМГ, 11.кл.

  1. Национална инициатива „Първи финансов лагер 2013”

На 14 и 15 април 2013 г. в София  се проведе Първи национален финансов лагер.        След стриктен подбор в него за участие бяха допуснати 70 ученика от страната.   Учениците бяха разпределени в 10 екипа и трябваше да дадат решение на един труден финансов казус. След направени презентации на решенията, компетентното жури класира следните ученици:

Първо място:  Вера Георгиева Пенчева, ОМГ, 11.кл.

Второ място:  Кристина Тинкова Чехларска, ОМГ,  11.кл.

Александър Михайлов Манев, ЕГ „Ив. Вазов” 11.кл.

Трето място:   Габриела Йовкова Шопова, ОМГ 11.кл.

Петя Иванова Пенишева, ОМГ 11.кл.

Венцислав Тотев Димитров, ОМГ 10.кл.

Лагерът бе спонсориран и проведен с подкрепата на “Citibank” България.

  1. XV-то национално състезание по компютърна симулация по мениджмънт и икономика „Виртуално предприятие 2013”.

На 20 април 2013 г. в София се проведе финалният кръг на

на Националното състезание „Виртуално предприятие Titan 2013”, включено в календара на МОМН. Тази година в него се включиха 181 отбора с над 800 участници  от 18 града от страната.  След оспорвана и изключителна борба за елиминиране на конкурентите до финала достигнаха 8 отбора, 4 от които са от ОМГ „Акад. К. Попов”.

Състезанието преминава като конкурентна борба между виртуални фирми, а учениците управляват фирмите като вземат  мениджърски решения в условия на непрекъснато променяща се икономическа обстановка. Състезанието стартира на 1 март,  след елиминации  се стига до полуфинал, където се отсяват финалистите / 8 отбора/. Решенията се оценяват непрекъснато от софтуер, а класирането се извършва по т. нар. „Индекс на пазарно представяне”.

Преди състезанието учениците решават тест по основи на пазарната икономика, който определя индувидуалните първенци. Въз основа на индивидуалното класиране и въз основа на крайното финално класиране на отборите се определят учениците на 1-во, 2-ро и 3-то място, които ще получават едногодишна стипендия. И така – всички първенци тази година са от Пловдив както следва:

Първо място: Отбор „Dragons heart” в състав;

Виктор Юлианов Бочев, ОМГ, 11.кл.

Габриела Йовкова Шопова, ОМГ, 11.кл.

Кристина Тинкова Чехларска, ОМГ, 11.кл.

Вера Георгиева Пенчева, ОМГ, 11.кл

Мария Велева Илиева, ОМГ, 11.кл.

Второ място: Отбор „Alaris” в състав:

Николай Димитров Сапунджиев, ОМГ, 11.кл.

Борислав Людмилов Христов, ОМГ, 11. кл.

Христо Неделчев Аврамов, ОМГ, 11.кл.

Петя Иванова Пенишева, ОМГ, 11.кл.

Екатерина Ванева Велкова, ОМГ, 11.кл.

Златка Емилова Карабойчева, ОМГ, 11.кл.

Трето място: Отбор „Стантек” в състав:

Любомир Кирилов Манев, ОМГ, 10.кл.

Христо Иванов Тодоров, ОМГ, 10.кл.

Дилян Петков Петков,  ОМГ, 10.кл.

Виктор Николаев Тодоров, ОМГ, 10.кл.

Индивидуално класиране

1-во място: Вера Георгиева Пенчева, ОМГ, 11.кл.

2-ро място: Виктор Юлианов Бочев, ОМГ, 11.кл.

Габриела Йовкова Шопова, ОМГ, 11.кл.

3-то място: Кристина Тинкова Чехларска, ОМГ, 11.кл.

Забележка: Всички горепосочени ученици участват активно в школата по мениджмънт към Общински Детски Комплекс / www.odk-plovdiv.com/   с ръководител инж. Огнян Николов Димитров /0897 466 775/. Инициативите и състезанията са организирани и съставляват част от програмите на фондация „Джуниър Ачийвмънт България”/ www.jabulgaria.org /.


На 13.04.2013г. /събота/ от 8:30 ч. в Общински детски комплекс – Пловдив за   13-та поредна година ще се проведе Областното състезание „Луд химик” в което ще премерят знания по химия 78 ученици от 7 до 12 клас от училищата СОУ „Св. Патриарх Евтимий”, СОУ „Св. П. Хилендарски”, ЕГ „Пловдив”, НТГ, ФЕГ, ОУ „К. Честименски”, СОУ „Ас. Златаров” – Първомай, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – Брани поле, ОУ „Пенчо Славейков” – Белащица, СОУ „Л. Каравелов”, МГ – гр. Варна.

Изявата има за цел да стимулира интереса на учениците към науката химия; да мотивира усвояването на нови знания и търсенето на пътища за приложението им в практиката; да ги ориентира в избора на интересна професия.

Изпитните задачи, с които трябва да се справят състезателите са върху учебното съдържание за съответния клас и форматът е различен от този на националната олимпиада по химия. Новата категория е за дванадесетокласниците „Да се провери  готови ли сме за матура?”

Това оправдава големият интерес към състезанието.


В аулата на Технически университет – София, филиал Пловдив на 12.04.2013г. от 16:00ч. ще се проведе финалният кръг от Националното състезание на знаещите на тема: „Науката, животът и … още нещо!”, което се явява и 35-то състезание от учредяването на клуб „Квант” през 2003г.

Участват 122 състезатели, групирани в 21 отбора, съответно: среден курс /7-8 кл./ – 11 отбора със 78 деца и горен курс /9-12кл./ – 10 отбора с 52 деца и технически персонал от 18 ученика /оператори, звукооператори, PC оператори, водещи, изпълнители/. Състезателите са  от пловдивските училища: ОМГ, ПГЕЕ, ПГБТ, ОУ „Д. Талев”, СОУ „П. Евтимий”, ФЕГ, ОУ „Антим І”, СОУ „Кл. Охридски” и ПГЕЕ – гр. Варна.

Организатор и домакин е клуб „Квант” към Общински детски комплекс – Пловдив със съдействието на РИО – Пловдив, ПУ „П. Хилендарски”, Технически университет – София, филиал Пловдив, Съюз на физиците в България – клон Пловдив.

Състезанието предоставя индивидуална и екипна творческа изява на учениците със задълбочени научни интереси в сферата на физиката, природните и приложни науки. Дава се възможност на емоционална нагласа за решаване на казуси и задачи в условията на творчески контакти.

Журито е под председателството на проф. д-р Драгия Иванов и членове: доц. д-р Стефан Николов от ПУ „П. Хилендарски” и инж. Николай Керенчев от УАСГ – София.

За първи път ще бъде връчена награда на името на един от най-големите идейни приятели на клуб Квант” – доц. Кръстьо Иванов.

И почетна награда на името на ученика Делко Станчев – приятел и перспективен „квантовец”, който нелепо загина. Наградата е учредена от родителите му за принос в утвърждаването и просперитета на клуб „Квант”.


1. На 09 Април 2013г. – премиера на „ Цветче – Седмочветче” в Куклен театър – Пловдив от 19:00ч.
2. На 12 Април 2013г. – представление на „ Гняв” в Куклен театър – Пловдив от 19:00ч.
3. На 15 април 2013г. – премиера на „ Цветче – Седмочветче” в град София в театър „Славянска беседа” от 19:00ч.
4. На 16 април 2013г. – премиера на „ Гняв” в театър „ Славянска беседа” град София от 19:00ч.
5. На 20 април 2013г. – премиера на „ Косе – Босе” – Куклен театър – Пловдив

              Десетият Национален конкурс за млади изпълнители на забавни песни ще се провежда за поредна година и е част от календарния план за извънучилищни дейности на МОМН.Основен организатор и домакин на проявата е ОбДК-Пловдив  със съдействието на  Община Пловдив, РИО на МОМН,  Национален дворец на децата – град София, Сдружение за откриване и подпомагане на млади таланти в областта на изкуствата „Лъчи” .

За десетте години  от своето съществуване Националният конкурс за млади изпълнители на забавни песни се утвърди като привлекателно място за изява на млади певци от цялата страна. През годините в него са участвали и получили начален тласък за бъдещо  развитие и успешни сценични изяви  познати вече имена като Мария Г.Илиева, Антония Маркова, Лазар Вълчев, Соня Мембреньо, Вера Казакова, Стефани Илиева,Рут Колева,Мирослав Станчев, Ана Шаркова, Соня Иванова, Нели Солакова, Невена Пейкова  и други.

Националният конкурс в град Пловдив е включен в списъка на конкурсите, даващи право на стипендия на лауреатите по Наредбата за подпомагане на изявени и талантливи деца на МОМН.

В настоящото десето издание на конкурса  изявиха желание за участие  над 300 деца и младежи от 22 града в страната и от 12 области. Участниците са разпределени в четири възрастови групи в категориите: солисти, дуети и ансамбли. Техните изпълнения  се оценяваха от компетентно жури, съставено от утвърдени пловдивски музиканти – преподаватели в АМТИ, ПУ, Музикална Академия,  музикални редактори в БНР и БНТ, журналисти, продуценти. Конкурсът завършва с Галаконцерт на лауреатите, който се превръща в културно събитие за града ни.


По покана на председателя на УС на читалище „ Славянска беседа” София по повод 12 април – Международен ден на космонавтиката и 15 април – рожден ден на Антон Безеншек – основател на българската стенография и учредител на читалище „ Славянска беседа” София.

Детски театър за възрастни „ Владимир Николов” е поканен да гостува на сцената на „ Славянка беседа” с постановки:

- На 15 април с мюзикъла „ Цветче Седмочветче” по приказка на Валентин Катаев и във връзка с обявяване от фондация „ Свети Евтимий Патриарх Български” декада 2013-2023 на тема:
„ Космоса – Земя – Човек” в „ Годината на Цветче Седмочветче”

- На 16 април със спектакъла „ Гняв” по мотиви на Стивън Кинг
С тези представления Детски театър за възрастни „ Владимир Николов” затвърждава дългосрочното сътрудничество между ОДК – Пловдив, фондация „ Свети Евтимий Патриарх Български” и читалище „ Славянска беседа” град София.


Фотоизложба с отличените фотографии от конкурса Table Top Photography откриват на 29 март 2013г. в Общински детски комплекс – Пловдив учениците от Школата по фотография.
Представени са 44 фотографии, от които 18 черно-бели и 22 цветни на 21 автори.
Жури от пловдивски фотографи класира участниците като първо място даде на Теодор Георгиев 12. клас, второ на Денислав Турийски – 11. клас и трето място на Пънар Абтулова – 11. kлас – всички в група Б. Поощрение получи Ива Кръстева от 12. kлас , специалната награда отиде при Надежда Кантарджиева – 7. kлас.
Тейбъл Топ фотографията не е обикновена снимка на предмети, нито натюрморт, сниман по академични правила, тя представя сцени , които сами говорят за себе си със силата дори само на една мисъл, една идея или разказват чрез повече снимки някаква история. Тя е виц, сатира, минало преплетено с бъдеще, един полет на фантазията.

Пролетен дъжд от награди в Общински детски комплекс-Пловдив от националните конкурси : „Орфеево изворче“ гр. Стара Загора и „Орфеева дарба“ гр. София. Златни лири на Орфей за ФАФ „Куклици“ и ВГ „Бамбини“. Златни лири и за солистите от ФАФ „Куклици“: Огняна Аргирова, Мария Огнянова, Виктория Монева, Кристина Колева. Сребърна лира на Орфей за квартет“Куклици“. Златни медали  и за солистите на ЕС „Прима“ : Красимира Александрова и Евелина Иванова в раздел популярна музика на Националния конкурс „Орфеева дарба“, а бронзови медали за Ивана Муцкова и Яна Стоилова. С отличия са удостоени и вокалните педагози на формациите; Виолета Щерева, Теодора Сталева и Снежана Донева. Специална награда за съвременен аранжимент на фолклорна основа е присъдена на корепетитора на ФАФ“Куклици“ Димитър Донев.

На 28 март 2013г. за осма поредна година Общински детски комплекс е организатор на местно ниво на инициативата „Мениджър за един ден“ под егидата на Кмета на Община Пловдив.

Организатор на национално ниво е Фондация „Джуниър Ачийвмънт България“, чийто областен координатор за област Пловдив е инж. Огнян Димитров, ръководител на школата по мениджмънт към ОбДК. Участниците работят по програми на фондацията. Те са доказали своите трайни интереси в областта на икономиката и управлението чрез завоюването на множество успехи в национални, европейски и световни състезания. Това са ученици от НТГ „В. Левски“, ОМГ „Акад. К. Попов“, ЕГ „Иван Вазов“, ЕГ „Пловдив“, „Професионална гимназия по хранителни технологии и техника“. Домакини ще бъдат пловдивски фирми, организации и институции, където ще се запознаят с реалните проблеми в бизнеса и ще имат възможността да усвоят добри управленски практики. За всички тях това ще бъде един ден, изпълнен с незабравими преживявания.

Всяка година от тази школа по мениджмънт се излъчва и „Кмет за един ден“. Излъченото дете трябва да е с доказани качества в работата си по програмите на фондацията.

„Мениджър за един ден“ е сред най-популярните инициативи на Джуниър Ачийвмънт България. Инициативата се провежда ежегодно и в над 100 държави по целия свят. В нея винаги се включват както висши държавни управници, така и утвърдени мениджъри от всички сфери на бизнеса и обществения живот. Тези лидери дават начало на професионалната реализация на хиляди ученици по целия свят, а в замяна получават удовлетворение от предадения опит и от съвместната работа, както и вдъхновение от свежите идеи на мотивираните млади хора. Инициативата е презназначена за ученици от края на гимназиалния курс и за студенти от първите години на университета – 16-23 годишни.

Организирането на „Мениджър за един ден“ е в пълен синхрон с образователната политика, провеждана от Европейския Съюз – образованието да бъде все повече с практическа насоченост, за да могат младите хора да получат истинска подготовка за реалния свят на бизнес отношенията.

Тази година патрон на инициативата „Мениджър за един ден“ ще бъде Кмета на града – инж. Иван Тотев.


„Е – е – е!

Марта иде – е – е !

Зимата си отиде- е –е !

Бягайте змии и гущери, че утре е Благове –е –ец!

Ще дойдат татари да ви мерят с кантари – и -и!”

ПАРАД НА МАРТЕНИЦИТЕ и ПРОЛЕТЕН КОНЦЕРТ

на Фолклорен танцов ансамбъл ”Иглика” при ОДК  гр.Пловдив.

На 1 март в обедните часове между 11:00 и 13:00 ч., центъра на Пловдив ще бъде огласен от много веселие, детска глъч, песни и танци. Фолклорен танцов ансамбъл „Иглика” ще зареди атмосферата  на нашия град  с концерт в движение , пулсиращ , разноцветен  и много усмихнат! Това е нашето послание за благополучие, благоденствие и здраве за всички ни !

Добре дошла  отново Пролет!

Ансамбълът с име на благоуханно пролетно цвете ще закичи с мартенички  и малки и големи, по пътя на парада от площад  „Римски стадион” до площад  „Стефан Стамболов”, а там ще завихри буйни хора! Духовият  оркестър при ОДК ще посрещне веселото шествие!

Участват  около 200 деца, които ще танцуват  „Мартенски празници”, „Лазарки”, „Кончета”, „Мегданско”, „Тракийчета”, ще тропнат  „Еленино” и „Свищовско”, ще дрънкат джангърлъците на  кукерите, ще пеем и ще танцуваме заедно до насита!

Вярваме, че ще развеселим   баба Марта  на този  празничен ден и тя ще ни отвърне със слънчева усмивка!


              Десетият Национален конкурс за млади изпълнители на забавни песни ще се провежда за поредна година и е част от календарния план за извънучилищни дейности на МОМН. Организатор на проявата е ОбДК-Пловдив  в съорганизаторство с Община Пловдив, Министерство на образованието, младежта и наукат и Сдружение за откриване и подпомагане на млади таланти в областта на изкуствата „Лъчи”. Музикален домакин на конкурса са младите пловдивски певци от Естрадно студио „Прима” към ОбДК-Пловдив с ръковдител Теодора Чернева.

За десетте години  от своето съществуване Националният конкурс за млади изпълнители на забавни песни се утвърди като привлекателно място за изява на млади певци от цялата страна. През годините в него са участвали и получили начален тласък за бъдещо  развитие и успешни сценични изяви  познати вече имена като Мария Г.Илиева, Антония Маркова, Лазар Вълчев, Соня Мембреньо, Вера Казакова, Стефани Илиева,Рут Колева,Мирослав Станчев, Ана Шаркова, Соня Иванова, Нели Солакова, Невена Пейкова  и други.

Националният конкурс в град Пловдив е включен в списъка на конкурсите, даващи право на стипендия на лауреатите по Наредбата за подпомагане на изявени и талантливи деца на МОМН.

Миналата година  в конкурса  изявиха желание да участват  около 250 деца и младежи от 31 населени места в страната от 17 области. Техните изпълнения  се оценяваха от компетентно жури, съставено от утвърдени пловдивски музиканти – преподаватели в АМТИ, ПУ, Музикална Академия,  музикални редактори в БНР и БНТ, журналисти, продуценти. Конкурсът завърши с галаконцерт на лауреатите, които се превръща в културно събитие за града ни.

МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО, МЛАДЕЖТА И НАУКАТА

ОБЩИНА – ПЛОВДИВ

РЕГИОНАЛЕН ИНСПЕКТОРАТ – ПЛОВДИВ

ОБЩИНСКИ ДЕТСКИ КОМПЛЕКС – ПЛОВДИВ

СДРУЖЕНИЕ “ЛЪЧИ”, ЕСТРАДНО СТУДИО “ПРИМА”

 Хти  НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС

ЗА ИЗПЪЛНИТЕЛИ НА ЗАБАВНА ПЕСЕН

  (05.04.-07.04. 2013г.)

ЦЕЛ:

Да съдейства за откриването на млади таланти и даде възможност за изява на творческите им заложби и дарования. Да приобщи младото поколение към българската песен и съвременните тенденции в развитието на популярната музика. Да се превърне в любимо място за срещи и творчески контакти на децата, занимаващи се с пеене и на техните учители, работещи в системата на МОМН.

  РЕГЛАМЕНТ: 

В Националния конкурс за изпълнители на забавна песен могат да участват деца и младежи до 18 години.

 РАЗДЕЛИ:

 А) Солисти:

В раздела могат да участват индивидуални изпълнители, разпределени в следните възрастови групи:

І група – до 8 години

ІІ група – до 11 години

ІІІ група – до 14 години

ІV група – до 18 години

 

Забележки:1. Навършени години до деня на регистрацията ( 5 април 2013г.), удостоверени с ученическа карта или друг документ.

                 2. Журито има право по преценка да прекъсва изпълнението на участниците,  при голям брой изпълнители  в конкурса.

Б) Вокални ансамбли:

В раздела могат да участват вокални ансамбли( дуети, триа, квартети, квинтети, вокални групи с по-голям брой участници)  в следните възрастови групи:

І група – до 11 години

ІІ група – до 18 години

Забележка: Дуетите се отделят в отделна номинация при наличие на повече от 4 във всяка възрастова група

 РЕПЕРТОАР:

Участниците представят 2 песни (може и авторски), с обща продължителност не повече от 8 минути . Едната песен задължително е българска.

Инструменталните съпроводи на всеки участник  да са записани на отделен диск във формат  – аудио СD.

 Организаторите осигуряват професионално озвучаване.

 Разходите (пътни, храна, нощувка) са за сметка на участниците.

 Заявки за участие (по образец) се приемат до 23 март 2013 г. на адрес:

Пловдив

бул.”Шести септември” № 193

ОБЩИНСКИ ДЕТСКИ КОМПЛЕКС

ЕСТРАДНО СТУДИО “ПРИМА”

(за Националния конкурс)

  тел. 032/632314  тел./факс 032/63 22 75 тел./факс 032/65 14 17

e-mail: [email protected]

ПРЕДВАРИТЕЛНА ПРОГРАМА НА КОНКУРСА

05. 04. 2013Г.( Петък)

Регистрация  на участниците

Репетиция 1гр. солисти

Конкурсна програма  – 1гр. солисти

Официално откриване на 10-ти Национален конкурс за млади изпълнители на забавна песен Пловдив 2013

Конкурсна програма

06.04.2013г.(събота)

 Репетиции и конкурсна програма по график

07.04.2013г.(неделя)

Пресконференция и среща  на журито  с преподавателите

Галаконцерт, Обявяване на резултатите и награждаване

Закриване на конкурса

Забележка: В Галаконцерта участват всички класирани на 1-вите места в отделните номинации.

Организаторите си запазват правото за промени  в  рамките на  програмата на конкурса.

14,359 total views, no views today