Начало Актуално Ансамбъл „ Тракия“ с поредица образователни концерти преди Коледа

Ансамбъл „ Тракия“ с поредица образователни концерти преди Коледа

1

23.11.2022

С обичаите, танците и песните, съпътстващи коледните празници на българите,  ще се запознават децата от училищата и детските градини в Пловдив през следващите няколко седмици. Инициативата е на екипа на фолклорен ансамбъл „Тракия“, който ще посреща малките гости в празнично украсената зала в сградата, където репетира всеки ден. По забавен и интересен начин професионалните артисти ще пресъздадат ритуалите на коледуването и обредите, съпътстващи празничния ни календар в очакване на новата година.

Концертите започват от 24 ноември и ще продължат до 9 декември. В първи ден ансамбълът ще посрещне своите гости от ДГ „Осми март“ в 9.30 часа, а веднага след тях от 12.30 часа и възпитаниците на ОУ „Виктория и Крикор Тютюнджиян“. В следващите седмици публика на образователните концерти ще бъдат още НУ „Св. Климент Охридски“, ДГ „Светла“, СУ „Любен Каравелов“, СУ „ Св. св. Кирил и Методий“, ДГ „Таня Савичева“, СУ „Христо Г. Данов“, ДГ „Зорница“,  ДГ „Елица“, СУ „Св. Константин-Кирил Философ“,  ДГ „Слънце“,  ДГ „Люляк“, ОУ „ Захари Стоянов“.

Идеята за образователните концерти е на художествения ръководител проф. д-р Даниела Дженева и е продължение на работата в създадената от нея школа за деца към ансамбъла. В Деня на християнското семейство талантите от школата отбелязаха своя 10-годишен юбилей с концерт. В него взеха участие всички 150 деца, които днес се обучават в нея. За тях се грижат професионалистите Петя Доневска, Цветослав Костов и корепетиторът Борислав Згуровски.

 

3,246 total views, no views today