Начало Актуално Април 2016 г. – месец в помощ на животните и хората, които ги обичат

Април 2016 г. – месец в помощ на животните и хората, които ги обичат

dogs_poster

И през настоящата 2016 г., Община Пловдив обявява месец април за МЕСЕЦ В ПОМОЩ НА ЖИВОТНИТЕ И ХОРАТА, КОИТО ГИ ОБИЧАТ.

За да се реализира тази кампания, подкрепа предложиха инициативни млади хора от Сдружение „Кет Ловърс – Пловдив“, няколко големи ветеринарни клиники в Пловдив, Нестле България АД, Център за здраве и красота за домашните любимци, Център за обучение на кучета, ученици от пловдивски училища,  едно красиво и много умно куче, много любители на домашните животни и още повече – защитници на бездомните животни. Защото повода за тази кампания е Международния ден за защита на бездомните животни – 4-ти април.

Разберете какво предстои, изберете как да  подкрепите идеята и да се включите в някоя от предстоящите инициативи :

  • Педагог и член на Сдружение „Кет Ловърс – Пловдив“, ветеринарни лекари от общинския приют за бездомни животни и еколози от община Пловдив и район Южен ще беседват с четвъртокласници от СОУ „Св.Константин Кирил Философ“ на теми за котките, за кучетата и  за съвместното им съжителство с хората. Занимателните часове ще се проведат на 28-ми март, на 11-ти и 18-ти април.
  • На 29-ти март, от 11:00 часа, в район Тракия ще бъде открита обновената  с помощта на „Нестле България“ АД площадка за свободно разхождане на домашни кучета, разположена в началото на лесопарк Лаута.

Треньор от Училище за кучета „Дея“ ще демонстрира „Начално обучение на малки кучета, лишени от човешки грижи“.

  • За 1-ви април е предвиден старта на познатата вече инициатива „Регистрирай куче и спечели награда”, в рамките на която 10 собственика на новорегистрирани домашни кучета ще получат поощрителни награди за своя любимец. Тази кампания ще продължи до края на м.ноември.
  • Най-мащабното мероприятие ще се проведе на 3-ти април – здравословно бягане под надслов „Тичам като коте“. Благотворителният „котешки“ крос ще започне в 10:00 часа от Пеещите фонтани, маршрутът е през цялата Главна улица, а финала – пред сградата на БНБ на ул.Райко Даскалов. Всеки един участник ще получи пакет с награди – ваучери за отстъпки и безплатни ветеринарни манипулации за вашия домашен любимец, транспортни кошници за котки, адресници за кучета и много други. Повече за мероприятието, организаторите,  идеята, как да се включите в бягането или като спонсор на събитието, прочетете на сайта :

www.catlovers-plovdiv.com/ticham

  • Интересен момент от инициативите през месеца посветен на животните, ще е срещата на 13-ти април на ученици от ОУ „Яне Сандански“ с МАДАМ ФЛЬОР ДЕ МОН ШМИТФИЛД БЕАР. Това не е френска аристократка, а много красиво куче-шампион  порода „бобтейл“, което обича децата и романите на Дюма. Целта на  срещата е децата да научат повече за породата бобтейл, да узнаят как кучето се подготвя за състезанията на които се явява, да разберат повече за заниманията по хендлинг у нас, както и да почувстват благотворното влияние от контакта с животното.

Мадам Фльор планува да гостува и на възрастните обитатели от Дома за възрастни хора с физически увреждания в Пловдив.

  • На 14-ти април шестокласници от  СОУ „Св.Патриарх Евтимий“ ще се срещнат с ветеринарен лекар и виден кинолог, за да беседват на тема  „Отговорност и задължения към домашния любимец“. Децата от „Клуб по екология“ в училището подготвят и свой проект по темата, който ще презентират пред специалистите и своите съученици.
  • Всяко куче осиновено от общинския приют през месец април,  ще получи талон за 50 % отстъпка от цените на всички услуги в център за здраве и красота за домашни любимци „Pet Home“.
  • Преференции в цените за редица изследвания и ветеринарни манипулации за домашния ви любимец, ще получите през месец април и в клиниките „Новет“, „Д-р Пламен Хърков“ и „Свети Георги“.
  • На 22-ри април ще бъде официално открита новоизградената площадка за разхождане и социализиране на кучета, настанени в общинския приют. Доброволци, работещи с животните в приюта ще дефилират със социализирани безстопанствени кучета, подходящи за одомашняване. Всяко одомашнено в този ден куче, ще получи специален подарък!

15,263 total views, no views today