Начало Актуално Билетите за „Тютюн“ с Диана Димитрова и Калин Врачански на Варненския театър са в продажба от днес на касата в Дома на културата

Билетите за „Тютюн“ с Диана Димитрова и Калин Врачански на Варненския театър са в продажба от днес на касата в Дома на културата

плакат

19.09.2022 

Трима великолепни актьори – Диана Димитрова, звезда от тв сериалите „Откраднат живот“ и „Лъжите в нас“, магнетичният Калин Врачански и Стоян Радев, са в главните роли в спектакъла „Тютюн“ на Варненския театър, който пловдивчани ще могат да видят на 31 октомври 2022 г.  от 19.00 часа в Дома на културата „Борис Христов“. Те са Ирина, Борис Морев и Фон Гайер – харизматичните герои на Димитър Димов, пламтящите страни на унищожителен любовен триъгълник от романа „Тютюн“ и света на „Никотиана“.

Билетите за спектакъла са в продажба от днес – 19 септември на каса „МаскАрт“ в Дома на културата „Борис Христов“. Постановката гостува за втори път тази година в Пловдив, като билетите през април се разпродадоха за броени дни.

Театрално-музикален продуцентски център Варна, Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ в своя 101-ви творчески сезон (2021-2022) гостува под тепетата с една от най-добрите си постановки. За драматизацията Юрий Дачев използва оригиналната, нецензурирана версия на романа, издадена точно преди 71 години. Режисьор е Бина Харалампиева.

„Тютюн“ от Димитър Димов беше един от най-важните акценти в юбилейната програма на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ за неговата 100-годишнина. Днес, 71 години след излизането на романа и 61 години след филма на Никола Корабов и Въло Радев с Невена Коканова и Йордан Матев, „Тютюн“ е спектакъл като нож, опрян в гърлото. Светът е разяден от войната. Хората се борят за власт, пари, доминация над другия. Разтърсващ и чувствен спектакъл за една невъзможна любов. „Тютюн“ е провокация за театъра, за актьорите, за зрителя, и за режисьора Бина Харалампиева. Спектакъл, в който зрителят ще преоткрие много актуални теми, които свързват минало и настояще. Сценографията и костюмите са дело на Свила Величкова и Ванина Цандева, композитор е Асен Аврамов.

3,953 total views, no views today