Начало Спорт Бразилец триумфира на шахматния мемориал „Георги Трингов”

Бразилец триумфира на шахматния мемориал „Георги Трингов”

Бразилския гросмайстор  Александър Фиър стана победител в 35-то открито първенство за мъже на България по шахмат –мемориал „Г.Трингов”,  като постигна впечатляващите 8,5 т. от 9 възможни. Наградата на победителя в размер на 2000 евро връчи  г-н  Георги Титюков – Зам.-кмет по „Спорт, младежки дейности и социална политика”. На второ място се  класира  полякът г.м. Бартоломей Геберла, а трети е г.м Никола Джукич /Черна Гора/.

От българите най-добре се представи г.м. Милен Василев, който се класира на 5-то място, а миналогодишният победител г.м. Иван Чепаринов остана 6-ти. Турнирът се проведе  от 3 до 10 февруари в Новотел Пловдив, като в него взеха участие 275 участника от 13 държави. Община Пловдив осигури награди не само на първите 20  в крайното класиране, но и на деца,юноши и девойки, жени и ветерани.

Турнирът, който се организира от ШК „Локомотив” Пловдив , Българската федерация по шахмат и Община Пловдив премина с перфектна организация и не случайно е еталон за организиране на шахматни състезания в България.

8,954 total views, no views today