Начало Събития В Пловдив започна Световното първенство по гребане

В Пловдив започна Световното първенство по гребане

Със стилна церемония на Античния театър в Пловдив вечерта на 14.08.2012 г. бе открито Световното първенство по гребане за мъже и жени (неолимпийски дисциплини), юноши и девойки.

 Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков заяви, че за България е чест да приеме състезание от такъв ранг, което освен престиж, носи и сериозни икономически дивиденти на града домакин. През миналата година ние се доказахме като отличен домакин на европейското първенство и съм убеден, че отново ще се справим добре. Желая успех на всички и нека най-добрите да победят, каза в приветственото си слово спортният министър.

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев приветства гостите с добре дошли в най-стария жив град в Европа. Той декларира, че за общината превръщането на Пловдив в център на гребните спортове е важен приоритет. Като доказателство за това кметът посочи усилията на новата градска управа за подобряване на инфраструктурата в района на гребния канал, както и категоричните ни намерения за изграждането на дублиращо съоръжение. Read More

Вече приключиха процедурите и до броени дни започва проектирането на втори гребен канал – едно модерно съоръжение, отговарящо на всички съвременни изисквания. Изграждането му ще даде на града ни още по-голямо самочувствие, а амбицията ни като управляващи е всяка година Пловдив да бъде домакин на големи първенства. Това е нашата цел и ние няма да пестим сили, средства и енергия, за да я постигнем, каза още инж. Иван Тотев.

Вицепрезидентът на Международната федерация по гребане и член на Международния олимпийски комитет Анита де Франс благодари на българското правителство и община Пловдив за подкрепата, която оказват за организирането на шампионата. На това място, в което е съсредоточена вековна история, всеки един от вас – състезателите, започва да пише собствената си история с участието си на световното първенство, заяви Анита де Франс и сподели, че е очарована от обстановката на Античния театър и подготвената от домакините програма.

В Световното първенство по гребане за мъже и жени (неолимпийски дисциплини), юноши и девойки ще участват повече от 1200 състезатели от 58 страни.

12,537 total views, no views today