Начало Актуално В Пловдив откри деветия европейски форум за социално предприемачество

В Пловдив откри деветия европейски форум за социално предприемачество

форум социално предприятие (4) форум социално предприятие (5)

Община Пловдив е с една от най-добре развитите социални инфраструктури, а с помощта на Министерствоto на труда и социалната политика и Агенцията за социално подпомагане преди няколко години бе създадено нашето общинско социално предприятие. Това заяви заместник-кметът Георги Титюков по време на деветия европейски форум за социално предприемачество. Той бе открит днес в Международен панаир – Пловдив от президента Румен Радев в присъствието на заместник-министри и представители на социалните предприятия в страната, Нейно превъзходителство Джузепина Дзара, посланик на Италия в Република България, Зорница Русинова, председател на Икономическия и социален съвет,  Ангел Стоев, областен управител на Област Пловдив.

„Благодарение на дейността на социалното предприятие в Пловдив, хората с увреждания придобиха известен опит, квалификация, трудови навици и допълнителен доход. Следващата стъпка трябва да е насочена към тяхната заетост в обичайна работна среда, което би ускорило процеса им на интеграция“, посочи Георги Титюков и коментира още, че този преход би ускорил процеса по въвеждане на редица нормативни промени и изменения, относно статуса на тези хора на пазара на труда, като все повече организации бъдат ангажирани за реализиране на социално-отговорна политика.

По време на официалното откриване президентът Румен Радев връчи и наградите за заслуги в развитието на европейското социално предприемачество – „Стилиян Баласопулов“. В рамките на форума се провежда и европейска конференция „Социално предприемачество за устойчиво развитие на Европа”, на която ще бъдат представени европейската и национална политика в различни сектори, свързани със социалното предприемачество.

форум социално предприятие (8) форум социално предприятие (7)

1,589 total views, no views today