Начало Актуално Двама изключителни музиканти с „ударен“ концерт в Епископската базилика на Филипопол

Двама изключителни музиканти с „ударен“ концерт в Епископската базилика на Филипопол

плакат (1)

30.06.2022 

Александър Георгиев и Фабиан Хомар от АлФа Дуо живеят и работят в Австрия, това е първият им концерт в България

 

На 3 юли 2022г., неделя, от 19:00 в Епископската Базилика на Филипопол пловдивчани и гости на града ще имат възможност да се насладят на дебютния концерт на АлФа Дуо и приятели, които са подготвили за публиката една ударна програма, изпълнена с произведения на много известни композитори, сред които А. Пиацола, Й. Ксенакис, Ф. Сай, собствени аранжименти и композиции, българска музика, поп и джаз.

Александър Георгиев и Фабиан Хомар сформират АлФа Дуо още през 2011 година, като студенти в Университета „Антон Брукнер“ в гр. Линц, Австрия. Дебютният им концерт тогава е в световноизвестната зала на Музикферайн – Виена.

В момента и двамата са уважавани преподаватели в Университет „Густав Малер“ в гр. Клагенфурт, Австрия. Дуото изнася концерти в Австрия и Германия, а това лято с  удоволствие ще представи своя дебютен концерт и в България, при това на едно знаково място! Александър Георгиев е възпитаник на пловдивското музикално училище – НУМТИ „Добрин Петков“. Той и Фабиан Хомар ви канят да се оставите на магията на ударните инструменти в зала, изпълнена с много древна история, в която ще ви очакват  2 Маримби, 2 Вибрафона, 5 Сет Ъпа, Конги, Бонгису, Тарамбуки, Джембета, Чинели, Блокчета, Шейкъри, Кашишита, Шекерета и много други музикални инструменти.

Запазете си датата 3 юли от 19:00 часа в прекрасната Епископска базилика на Филипопол. Концертът се осъществява с любезното домакинство на ОИ „Старинен Пловдив“. Билетите са на цена от 20 лева и се продават на касата на операта в Дом на културата “Борис Христов”.

 

 

Линкове Видеа:

АлФа Дуо – Стреслес

https://youtu.be/QG-TUICbeGk

 

Авнер Дорман – Удакреп Акубрад

https://youtu.be/XBZChukHdNo

 

Владимир Петров – Транке Тодорке:

https://youtu.be/pdbBy8V8e50

 

Астор Пиацола – Танго Номер 3

https://youtu.be/uS_mPUzCEfU

 

Официална страница на дуото със снимки и подробна биография

(на английски и на немски)

ALFa Percussion Duo

https://alfaduo.at/

1,760 total views, no views today