Начало Култура Започва 9-ти фестивал за театър и съвременен танц „Черната кутия“ – 2015

Започва 9-ти фестивал за театър и съвременен танц „Черната кутия“ – 2015

Черната кутия - постерДеветият международен фестивал за театър и съвременен танц „Черната кутия“ ще се проведе от 31 май до 6 юни 2015 г. в Пловдив. Шестнадесет международни спектакъла ще бъдат представени в рамките на 7 дни. Програмата включва театър, пърформанс, съвременен танц, както и концерти и творчески ателиета.
Партньори на 9-то фестивално издание са Министерството на културата и Община Пловдив, Посолството на Израел, Посолството на САЩ, Посолството на Белгия, Посолството на Австрия, Италиански културен институт, Полски институт, Унгарски културен институт, Градски дом на културата „Борис Христов“, Драматичен театър — Пловдив, Културен център „Тракарт“ и Общински Институт “ Старинен Пловдив”.

ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАНЕ

31 май(неделя), 19:00

“Как едва успях да не размажа съпругa си”

Les Gens Du Quai Company — Франция, театър

Градски дом на културата „Борис Христов“

Спектакълът е инспириран от “ЧУЖДАТА ЖЕНА И МЪЖЪТ ПОД КРЕВАТА”(Водевил в две действия по едноименния разказ на Ф. М. Достоевски ).

Водейки се шеговито по правилата на водевила, с карикатурен щрих блестящите актьори изиграват недостатъците и страстите ни, като отдават почит на вечната любов. Те ту се противопоставят, ту се влюбват, докато се превърнат в бурлеска, която разкрива чудовищната страна у всеки. Реалността се огъва,фантастичното набира сили.

Калейдоскоп на човешките чувства, този спектакъл е фотография на ежедневието, като че ли прелистваш семеен албум на непознати хора – странно огледало на съдбата.

Ан Лопес създава танцовата компания „Les gens du quai“ през 1998 г. заедно със Софи Жерар и Франсоа Лопес. Тя е хореограф на над 12 спектакъла за компанията. През 2004 Лопес получава наградата SACD New Choreographic Talent (dance/web/Europe project) за спектакъла „Неизменно напред“.

Хореограф: Ан Лопез

Музикално оформление: Франсоа Лопез

Участват: Силвия Ди Ренцо, Елоиз Дешемен, Алесандро Сабатини, Ан Лопез, Франсоа Лопез

Вижте тук цялата програма BlackBox_2015

poster 31 may - otkrivane na festival

8,226 total views, no views today