Начало Актуално Детският фестивал на знанието и движението Пловдив – 2022 очаква пловдивските малчугани през уикенда

Детският фестивал на знанието и движението Пловдив – 2022 очаква пловдивските малчугани през уикенда

 

 3 (2)

03.06.2022

Имаме удоволствието да ви поканим на поредното издание на Детския фестивал на знанието и движението Пловдив – 2022, по случай Международния ден на детето. Фестивалът се организира от Народна библиотека „Иван Вазов” – Пловдив, СНЦ „Асоциация за социална, здравна и правна помощ“ и Клуб за планинско-приложни спортове „АГАРТА“ – Пловдив, в сътрудничество със Съвместно командване на специалните операции.

На 4 и  5 юни /събота и неделя/, от 10 до 16 ч., децата на Пловдив ще имат възможност да чуят интересни лекции, да видят и участват в демонстрации, да се ориентират с компас, да влязат в ролята на спасители, биолози, учени, изследователи на пещери, да научат за непознати животни и растения, да опознаят вертикалния свят на алпинизма и катеренето,  да рисуват.

В Цар Симеоновата градина, алеята до фонтаните, ще се проведат демонстрации по бойни изкуства, народни танци, рисуване, актьорско майсторство, занаяти и какво ли още не.

Тази година, за първи път от началото на провеждане на фестивала, ще имаме и пункт за скално катерене, в южното подножие на хълм Бунарджика /до църквата „Св.Св. Петър и Павел”/.

В рамките на този фестивал, заедно ще видим каква е връзката между знанието и движението, как наученото в библиотеките може да бъде практически приложено в живота, как да култивираме здрав дух в здравото тяло, как да живеем активно, как да бъдем част от един жизнен и здрав социум, и как безопасно да взаимодействаме с природата и околната среда.

За участие във фестивала са поканени:

1. Регионален природонаучен музей, който ще организира благотворителен базар „От деца за деца“ и игра за рециклирането.“

2. РИОСВ Пловдив

3. Пещерен клуб „Пълдин“ – Пловдив, който ще направи демонстрация на оборудване и техника за проучване на пещери и водолазно оборудване.

4. Пещерен клуб „Ъндърграунд“ – София.

5. Пещерен клуб „Джендема“ – Пловдив.

6. Клуб за планинско-приложни спортове „АГАРТА“ – Пловдив, който ще осигури възможност на децата да се запознаят с вертикалния свят на катеренето и да се изкачат на 45-метровата сграда на Библиотека „Иван Вазов”.

7. Алпийски клуб „Пловдив“, както и катерачи от цяла България, които ще осигурят на децата възможност да проверят силите си в занимание по  катерене на скалите на хълм Бунарджика.

8. Българска федерация по спелеология.

9. Планинска спасителна служба – отряд Пловдив, която ще демонстрира екипировка и оборудване за планинско спасяване.

10. Сдружение Аварийно спасяване – Пловдив, което ще демонстрира техника и оборудване за градско спасяване и спасяване в сложни терени /включително първата в България офроуд линейка, купена и оборудвана с дарения. /

11. Съвместно командване на специалните операции, което ще запознае децата с ориентирането с карта и компас и катеренето по алпийски способ.

12. Таекуондо клуб Тракия, който ще участва с демонстрации и представяне на спорта си.

13. Детско-юношески танцов състав “Тракийци” – с. Калековец.

14. Кризисен център за деца, жертви на насилие – Пловдив.                                                                                  

15. Общински приют за безстопанствени животни, който ще запознае децата на Пловдив с някои от питомците си, за които най-голямото щастие ще е да намерят своя осиновител и своя дом.

16. Асоциация на родителите на деца с увреден слух – АРДУС.

17. Клуб по Кофукан-карате – Пловдив   .

18.РИОСВ Пловдив.

19. Книжарница „Мечо Пух”, която ще организира пункт за рисуване.

20. РДПБЗН – Пловдив ще участва в мероприятието само на 04.06.2022 г. (събота) с изложение на техника и оборудване на 01 РСПБЗН – Пловдив и Сектор „Специализирани оперативни дейности“ при РДПБЗН-Пловдив, за извършване на пожарогасителна и спасителна дейност в т.ч. техника за пожарогасене, техника за спасителна дейност при ПТП,   техника и защитни средства за   химическа и биологическа защита, водолазна екипировка и др.

21. „Аварийно спасяване Пловдив“, ще представи щанд/шатра с експониране на екипировка и специализиран лекотоварен офроуд линейка

 

За информация –

0888 22 90 73, Крум А. Сираков

1,775 total views, no views today