Начало Актуално Децата от „Вълшебство“ зарадваха връстниците си от Центъра за настаняване от семеен тип

Децата от „Вълшебство“ зарадваха връстниците си от Центъра за настаняване от семеен тип

1 (1)

16.12.2021

Ръчно нарисувани картини, сътворени от децата от частната Монтесори детска градина „Вълшебство“, ще украсят стените на Центъра за настаняване от семеен тип към Комплекса за социално-здравни услуги „Света Петка“ в Пловдив. Със съдействието на директора на „Вълшебство“ и под надслов „Деца помагат на деца“, възпитаниците на градината са изработили и хартиени книжки и играчки за елхата, с които са зарадвали връстниците си за наближаващите светли празници. „Нарисуваните картини са рамкирани и в най-скоро време ще бъдат окачени по стените на Центъра“, сподели директорът на КЗСУ „Св. Петка” Петя Вълчева.

Децата от комплекса също са дарили на своите нови приятели собственоръчно изработена картина. Върху специално платно те са оставили отпечатъци от своите ръчички във формата на дърво, с нарисувани отлитащи от него птички.

„Символизира това, че пожелаваме на нашите възпитаници да „отлетят“ след време и да успеят да се реализират успешно, след като напуснат центъра“, поясни Вълчева.

От името на децата в Комплекса директорката е подготвила и благодарствен адрес, който е изпратен до възпитаниците на детската градина „Вълшебство“, до техните родители и до директорката на градината Виолета Жекова.

3,804 total views, no views today