Начало Актуално Деца подаряват книги на деца в навечерието на Коледните празници

Деца подаряват книги на деца в навечерието на Коледните празници

ДГ Мирослава -1 ДГ Мирослава -4

17.12.2021

В навечерието на Коледните и Новогодишни празници малчуганите от вокално студио „Синтез“ към пловдивския общински детски комплекс /ОДК/ направиха прекрасен жест към възпитаниците на ДГ „Мирослава“. Те посетиха дечицата, за да им подарят лично комплект книги събрани в рамките на инициативата на ОДК „Подари любима книга, създай вълшебно коледно преживяване“.

„Надявам се много да ти хареса тази книжка, защото тя е път към нови приключения“, „Нека всеки ден бъде за теб като една красива приказка с много игри и забавни моменти“, „…нека книгите те отвеждат на чудни места и нека те срещат с приказни герои, нека ти помогнат да изживееш пълноценно твоето вълшебно детство“. Това бяха само някои от посланията, които децата бяха изписали в книжките за своите приятели.

Кампанията се проведе в четири дни от 6 до 9 декември, в рамките на които бяха събрани 570 книги. Всички те ще бъдат дарени на детските градини, началните и основните училища в града за обогатяване на библиотечния им фонд.

„Щастливи сме от това, което направихме в рамките на инициативата и съм убедена, че ще подарим усмивки на много деца. Книгата е един от най-добрите подаръци за всяко дете, защото е способна да го пренесе в непознати и магични светове. Вярвам, че с този жест ще подарим на малчуганите едно вълшебно коледно преживяване“, коментира директорът на общинския детски комплекс Озден Мурадова.

 

2,318 total views, no views today