Начало Събития Деца се включиха в матине край Коледното дърво в къща „Клианти”

Деца се включиха в матине край Коледното дърво в къща „Клианти”

DSC02081

Матине край Коледното дърво се проведе в къща „Клианти.” Събитието е част от празниците „Светлина и надежда” 2018  и представлява съвместен проект на ОИ „Старинен Пловдив” и ДГ „Майчина грижа”. Първо четиригодишните деца от II група изслушаха приказка за историята на Коледното дърво и дядо Коледа. После малчуганите участваха в творчески работилници, като оцветяваха и изрязваха елхички. Не пропуснаха да покажат произведенията си в импровизирана изложба. След което се включиха в драматизация на приказка с дядо Коледа, където всяко дете  влезе в ролята на приказен герой.

„За втори път гостуваме на къща „Клианти”. Нашите възпитаници с голям интерес участваха в различните занимания.С Коледните песнички, които подготвихме, искаме да поздравим нашите гостоприемни домакини. Пожелаваме на всички весели и щастливи Коледни празници”, сподели Светлана Джаникян, заместник-директор на ДГ „Майчина грижа”.

Малчуганите в хор казаха, че много са слушали през цялата година и са написали своите писма до белобрадия старец, като се надяват той да изпълни желанията им. Накрая децата получиха и от любимите си лакомства – бонбони, донесени специално от дядо Коледа за тях.

Програма на празниците „Светлина и надежда“ за следващите дни:

8 Декември, петък  БАЛАБАНОВА КЪЩА

17:00-18:30

Коледен концерт на ученици от НУМТИ „Добрин Петков“ – лауреати на VІ-ия Клавирен конкурс „Шуман – Брамс“, Пловдив, 2017

9 Декември, събота            КУЛТУРЕН ЦЕНТЪР БЯЛАТА КЪЩА

11:00 – 13:00

РАБОТИЛНИЦА „ПЪТУВАЩА КАРТИЧКА НА НАДЕЖДАТА“

16 Декември, събота          МАЛКА БАЗИЛИКА

11:00 – 12:30

„ДА ПОДГОТВИМ КОЛЕДНАТА НОЩ“

Спектакъл с много смях, веселие и настроение на детска театрална школа „Арлекин“ към Театър „А`парт” – Пловдив

Весел празник с много смях и Коледно настроение. Как подготвяме през годината този вълшебен празник – Коледа? Готови ли са децата да посрещнат белобрадия Старец? Малките джуджета разказват за обичаите и традициите на празника.  С шеговита викторина  проверяват знаят ли децата защо празнуваме и научили ли са своето приветствие към Дядо Коледа!  Веселие с много настроение, изпълнения на джуджетата и поздравления от публиката.  А какво е вашето желание към добрия Старец? Искате ли да го връчите на малките джуджета? Заповядайте!

14:00 – 16:00

(МОЯТА) КОЛЕДНА ПРИКАЗКА

Детски кът с четене на коледни приказки от деца и възрастни с възможност за представяне на авторски съчинения с коледна тематика.

Призоваваме всички деца да напишат своя коледна приказка, която да бъде прочетена на място. Тя може да бъде изпратена на e-mail: [email protected] или да бъде пусната в специалната „пощенска“ кутия в МАЛКАТА БАЗИЛИКА от 1-ви до 16-ти декември 2017 г. Най-интересната и вдъхновяваща история ще бъде публикувана от медийния ни партньор „Густонюз Пловдив“.

17:00

„БЪДНИ ВЕЧЕР“

Коледен концерт на Детска формация за автентичен фолклор „Куклици“ към ЦПЛР – ОДК, гр. Пловдив

DSC02081 DSC02087 DSC02098 DSC02109 DSC02135 DSC02142

8,545 total views, no views today