Начало Събития Дует „Ритон“ се включва с концерт в каузата на „Седмица на благотворителността“

Дует „Ритон“ се включва с концерт в каузата на „Седмица на благотворителността“

ancient_theatre

В тазгодишното издание на „Седмица на благотворителността“ подкрепа за каузата оказва и дует „Ритон“ с концерт, който ще се състои на 29.05.2018 год. на Античния театър.

Седмицата е благотворителна инициатива, чиято цел е набиране на средства за подпомагането на различни обществено значими каузи. През 2018 година включва традиционните вече мероприятия: „Кулинарно шоу“ на Ути Бъчваров, кампания „Прегърни ме – дари усмивка“ с участието на известни личности /Веси Бонева, Натали Трифонова, Мис Свят 2016 Галина Михайлова/, състезание с патета по р. Марица.

През 2018 година каузата на Седмица на благотворителността е изграждането на МЛАДЕЖКА ЗОНА ЗА АКТИВНО ГРАЖДАНСТВО. Зоната ще се изгражда съвместно с Фондация “Национален алианс за работа с доброволци” /НАРД/ и ще предлага разнообразни програми и форми на неформално учене, които да ангажират младите хора в активности и да развиват техните интереси и умения.

През 2013 г. Община Пловдив, дирекция „Спорт и младежки дейности“, съвместно с неправителствени и младежки организации, сред които фондация „Лале“, Национален алианс за работа с доброволци (НАРД), Зонта клуб, Фондация работилница за граждански инициативи (ФРГИ), верига радиа от групата на „Къмюникорп Груп“, фирми, медии и граждани, съвместно организираха и реализираха първото издание на Седмица на благотворителността.

До момента са проведени пет поредни издания на Седмица на благотворителността в град Пловдив, включващи близо 50 мероприятия и инициативи. Със събраните средства от събитията бяха подпомогнати различни каузи. Сред тях – социални услуги за деца, за хора с увреждания и майки с колички. Беше закупен аутофрактометър за Очна клиника при УМБАЛ „Св. Георги“,  беше изградена рампа за хора с увреждания и майки с колички до гара „Пионер“ на Детската железница „Знаме на мира“, бяха поставени уреди за игри, подходящи за деца с увреждания на Младежки хълм.

Билетите за концерта на дует „Ритон“ могат да се закупят на касата на Маскарт ЕООД в ДК „Борис Христов“ и на www.eventim.bg.

8,152 total views, no views today