Начало Актуално Европейският клубен шампион „КЦМ 2000 Груп“ гостува в Община Пловдив

Европейският клубен шампион „КЦМ 2000 Груп“ гостува в Община Пловдив

Многократният републикански шампион по минифутбол „КЦМ 2000 Груп“ донесе поредния голям успех за пловдивския футбол. Тимът спечели първото издание на Европейската клубна купа по футбол 8 – Urban Football Cup на турнира в Бояна и ще представи България на Световния турнир в Москва догодина.

Днес играчи и ръководители гостуваха в Община Пловдив, където показаха внушителната купа. Те бяха посрещнати от заместник-кмета с ресор „Спорт, младежки дейности и социална политика“ Георги Титюков.

„И друг път сме идвали в Община Пловдив като шампиони, но този път носим не републиканска, а европейска купа. Благодарим на нашия основен спонсор в лицето на КЦМ, но и на Община Пловдив за подкрепата. Тайната на успеха ни е проста – ние сме страхотен колектив и всеки от нас може да разчита на съотборниците си не само на терена, а и в живота“, заяви капитанът на отбора Васил Филипов.

„Впечатлен съм от поредния Ви успех на европейско ниво. Пожелавам Ви със същия добър резултат да се представите и на световния турнир догодина и защо не – да донесете и световната купа“, поздрави шампионите заместник-кметът Титюков.

В състава на „КЦМ 2000 Груп“ личат имената на половин дузина бивши футболисти от А, Б и В група. Те ще имат на разположение две седмици за почивка, след което започват подготовка за участие в следващото първенство на Българската асоциация по мини футбол.

Най-важният турнир за тях в следващия сезон ще бъде участието им през май 2022 година в Москва на Continental Football League, където ще премерят сили общо 32 отбора по минифутбол от цял свят.

КЦМ_минифутбол (4) КЦМ_минифутбол (3) КЦМ_минифутбол (2) КЦМ_минифутбол (1)

2,896 total views, no views today