Начало Младежки дейности Европейски Ден без асансьори ще се реализира в Пловдив

Европейски Ден без асансьори ще се реализира в Пловдив

7_Den_bez_asansioriЕвропейски ДЕН БЕЗ АСАНСЬОРИ ще се състои на 5-ти и 6-ти юни 2015 год.

ДЕН БЕЗ АСАНСЬОРИ е европейска инициатива, част от кампанията NowWeMove на Международната асоциация за спорт и култура ISCA. Тя има две основни цели – да фокусира общественото внимание върху важността от физическата активност за здравето и благосъстоянието на населението и да демонстрира на гражданите колко лесно е да бъдат активни, независимо от натовареното им ежедневие.

Организаторите ще поканят институции, компании и организации да запечатат някои от асансьорите и ескалаторите в сградите и приканят служителите да използват стълбищата.

Ден без асансьори може да се реализира навсякъде – в офиси, търговски и бизнес центрове, обществени блокове, паркинги, университети, обществени и частни сгради.

Събитието е доброволно и някои от асансьорите и ескалаторите ще останат отворени за хора с увреждания, както и за тези, които не проявяват желание да се включат в инициативата.

Европейският ДЕН БЕЗ АСАНСЬОРИ е дългосрочна инициатива, която цели да обхване институциите, бизнеса и организациите във всяка държава в ЕС и да създаде положително мнение относно ползите от ежедневната физическа активност.

Желание за включване в Деня без асансьори може да бъде заявено на beactive@bgbeactive или на тел. 0876 723 377

8,050 total views, 2 views today