Начало Актуално Емил Миразчиев кани на авторски тур „Пътят. Продължаваме заедно“

Емил Миразчиев кани на авторски тур „Пътят. Продължаваме заедно“

2020-03-17 е-покана

ПЪТЯТ  (ПРОДЪЛЖВАМЕ ЗАЕДНО)

Едно изследване на Емил Миразчиев
Изложбена зала „2019“ на ул. „Гладстон“ №32

Eдин от най-разпознаваемите български визуални артисти Емил Миразчиев повежда публиката във виртуален Авторски тур в своята ретроспективна изложба „ПЪТЯТ. Продължаваме заедно“. Експозицията му е подредена на двете нива в Изложбена зала „2019“ и трябваше да бъде открита на 17 март. Но заради пандемията с COVID-19 Градската художествена галерия трябваше да затвори врати за неопределен срок.

Но изкуството преодолява преградите по-успешно от вирусите и намира начин да стигне до своята публика. Стига публиката да има нужда от него.

Авторът сам разкрива подробности около създаването на всяка своя творба, за проведените артистични акции и намеси в публичното пространство във виртуалната обиколка, заснета от Владислав Севов.

Проектът на Емил Миразчиев е подкрепен от Община Пловдив.

Линк към канала на Градска художествена галерия – Пловдив в youtube и Facebook страницата на галерията.

Още за експозицията.

В изложбата артистът запознава аудиторията с различните техники и технологии в развитието на изкуството през последните 60 години, стартирайки от експерименти в класическите графични техники (литография, офорт), минавайки през ръчно лята хартия, колажир и фуртажи, фотография, видео, обекти, инсталации. Той ни потапя в един процес, в който нещата следват овладения професионализъм на традиционните и на съвсем новите авторски техники и технологии. Намерили са място инициирани от него акции в обществени социални, политически, културни, медийни пространства с участието на публика, творци, политици, медийни активисти. Засягат се различни теми със социална, културна и политическа проблематика като банковата система, правото на творческо изразяване, демократичното развитие, правата на гражданите, екологията и политическите вмешателства.

Това е изложба в развитие и показва един ПЪТ – процес на изследване на естетическо, художествено и обществено въздействие на творчеството на Емил Миразчиев, един от активните автори в областта на съвременното изкуство.

Експозицията е с висока художествена стойност, демонстрирайки различни изразни средства и медии в областта на съвременното изкуство. Проекти като този са от изключителна важност за младата аудитория и студенти. Те им дават възможност да се запознаят на живо с изразните средства на съвременното изкуство в най-широк спектър. Самият проект е в развитие и продължава, докогато авторската активност позволява да се реализират отделните етапи.

За контакти с Емил Миразчиев:

+359 888529224

Emil Mirazchiev’s Web Site

http://emil.arttoday.org

Известният график, създател и куратор на съвременно изкуство Емил Миразчиев кани ценителите на изкуството на Авторски виртуален тур (първа част) в своята ретроспективна изложба „ПЪТЯТ. Продължаваме заедно“.

Експозицията е подредена в Изложбена зала „2019“ на ул. „Гладстон“ №32 и очаква своето официално откриване, когато ограничителните мерки срещу COVID – 19 отпаднат.

Можете да гледате видеообиколката тук:

https://www.youtube.com/watch?v=hZh2Q9_yRGc&feature=youtu.be

и тук:

https://www.facebook.com/412890042415129/videos/2684366631672829/

3,805 total views, no views today