Начало Пловдив днес Задълбочаване на сътрудничеството между Пловдив и Китай обсъдиха на среща в общината

Задълбочаване на сътрудничеството между Пловдив и Китай обсъдиха на среща в общината

kmet_atache_chine

Възможностите за по-задълбочено сътрудничество по отношение на културата обсъдиха по време на работна среща кметът на Пловдив Иван Тотев и Гуан Син, съветник по културните въпроси в посолството на Китайската народна република.

Пловдив е много важен град за китайския народ. А през настоящата година отбелязваме 70 години от започване на дипломатически отношения между Китай и България, посочи господин Син. Според него задълбочаване на сътрудничеството може да се реализира чрез провеждане на различни събития от културен характер, свързани със съвременното или традиционно изобразително изкуство или музиката.

„Пловдив се радва на голям интерес от страна на туристите, дори и на тези от по-далечни дестинации като азиатския континент, затова сме отворени към организирането на общи проекти“, отбеляза кметът Иван Тотев.

На срещата присъстваха и заместник-кметът Александър Държиков и Ту Сюесон, директор на Китайския културен център, който заяви, че има намерение да организира посещение на голяма група жители на китайския град Нинбо в Пловдив през настоящата година, когато градът е Европейка столица на културата.

5,372 total views, no views today