Начало Актуално Зала „Колодрума“ се готви да посрещне мачове от Европейското първенство по волейбол за жени

Зала „Колодрума“ се готви да посрещне мачове от Европейското първенство по волейбол за жени

EurovolleyHosts_01

Зала „Колодрума“ се готви да посрещне мачовете от Европейското първенство по волейбол за жени 2021. Пловдив е един от градовете-домакини заедно с Белград (Сърбия), Задар (Хърватия) и Клуж-Напока (Румъния). Първенството ще се проведе в периода от 18 август до 4 септември, а организаторите са амбицирани да повторят и дори да задминат успеха на първенството  от 2019, проведено при съвместното домакинство на Турция, Полша, Унгария и Словакия.

ЕuroVolley 2021 за жени е най-престижният волейболен турнир, организиран от Европейската волейболна конфедерация (CEV) през тази година. В него участват   най-силните 24 национални отбора в Европа, разделени в четири групи по 6 тима.

Двубоите в Пловдив ще се играят в зала „Колодрума“, която получи високи оценки за организирането на срещите на ВК Марица в най-силния женски волейболен турнир в Европа - Шампионската лига. Това даде основание на CEV да избере града ни за провеждане на срещите от  EuroVolley 2021.

България е била домакин на европейски първенства по волейбол за жени през 1950, 1981 и 2001 година, но Пловдив никога досега не е домакинствал срещи от такъв форум.

В тазгодишното първенство зала „Колодрума“ ще посрещне една от четирите групи (с по шест отбора) от първия етап на полуфиналите, както и четири осминафинала и два четвъртфинала.

 

В този линк можете да видите промоционалния клип на градовете, в които ще се проведе Европейското първенство по волейбол за жени

https://www.youtube.com/watch?v=Q_5PsI2Sp_I&t=37s

9,280 total views, no views today