Начало Актуално Зам.-кметът Стефан Стоянов приветства студентите от УХТ за старта на новата учебна година

Зам.-кметът Стефан Стоянов приветства студентите от УХТ за старта на новата учебна година

„Пловдив се превърна в новото икономическо чудо на регионите и зае една от лидерските позиции. Тракия икономическа зона, секторът на бизнес услугите, дори и секторът на туризма създадоха изключителен ръст и превърнаха Пловдив в едно от най-желаните места за работа и живот. Част от този успех се дължи и на висшите учебни заведения и по-специално на Университета по хранителни технологии“. Това заяви в словото си зам.-кметът на Община Пловдив с ресор “Oбразование, бизнес развитие и европейски политики” Стефан Стоянов по време на официалното откриване на новата учебна година в УХТ. Той припомни, че в осемте университета в града се обучават над 27 000 студенти и подчерта, че образованието е фундаментът на силната икономика и на добре развитите региони. „За да бъдем успешни, трябва да се възползваме максимално от членството си в ЕС. Най-много средства Съюзът отделя за развитие на земеделието и за образование. Учете здраво, но се възползвайте от международните програми, правете обмени, участвайте в научни проекти“, призова зам.-кметът бъдещите висшисти.

Стефан Стоянов бе гост на тържеството, заедно със зам.-министъра на туризма Мария Белколева, зам.-министъра на земеделието Георги Събев и Даниела Николова, зам.-областен управител на Област Пловдив.

„Това, което чувате от гостите на тържественото откриване на учебната година, още веднъж показва, че сте направили добър избор на университет и образование и ще получите необходимите знания и компетентност, за да се реализирате и да бъдете полезни на себе си и на нашата икономика след време“, заяви в приветствието си ректора на УХТ проф. Пламен Моллов, след което обяви учебната 2021-2022 година за открита.

Стефан Стоянов - УХТ  -2 Стефан Стоянов - УХТ  -1 Стефан Стоянов - УХТ  - 3 Стефан Стоянов - УХТ  -4 Стефан Стоянов - УХТ  -5 Стефан Стоянов - УХТ  - 6

1,888 total views, no views today