Начало Актуално Зам.-кметът Тодор Чонов ще бъде лектор в уебинар за градската мобилност, организиран от испанското посолство

Зам.-кметът Тодор Чонов ще бъде лектор в уебинар за градската мобилност, организиран от испанското посолство

07.10.2021

3 (1) 2

Заместник-кметът по транспорт Тодор Чонов прие поканата да участва на 25 ноември в уебинар за градската мобилност и интелигентните градове. Събитието е организирано от Търговско-икономическата служба на Посолството на Кралство Испания. Поканата бе отправена от ръководителя на Търговския офис на посолството Роберто Руис, който днес посети Община Пловдив. В срещата участва и зам.-кметът по екология Анести Тимчев.

Целта на форума е да бъдат свързани някои от най-иновативните градове в Испания и България за сътрудничество и обмяна на опит в областта на транспорта и екологията.

Роберто Руис прояви интерес към проекта на Община Пловдив за създаването на общинско транспортно дружество за екологичен транспорт. Идеята е проектът да бъде представен по време на уебинара за градска мобилност.

Проблемите със заводите за преработване на отпадъци в Цалапица и Шишманци, както и с разделното събиране на отпадъците от пловдивчани, бяха повдигнати от Анести Тимчев. Той запозна госта и с възможностите на развитие на депата за преработване на битовите отпадъци, като се спря и на проектите, върху които Община Пловдив работи в тази насока.

 

2,124 total views, no views today