Начало Събития Започва КИНОМАНИЯ в ПЛОВДИВ

Започва КИНОМАНИЯ в ПЛОВДИВ

Жълтата подводница

16 – 29 ноември 2018

Големите филми преди Големите награди

На 16-ти ноември (петък) стартира тазгодишното издание на КИНОМАНИЯ в Пловдив. 13-тата кинопанорама ще се проведе в LUCKY Дом на киното и ще приключи на 29-и същия месец. Събитието е включено в културната програма на града и се осъществява със съдействието на Община Пловдив.

Киноманите ще имат възможност да видят премиерно едни от най-атрактивните и стойностни филми от световното кино – последните хитови заглавия, произведени в Европа и отвъд океана, български, детски, музикални, документални филми и разбира се, класики. Афишът на КИНОМАНИЯ в Пловдив включва 30 заглавия от цял свят.

Част от акцентите ще бъдат дългоочакваният „Всички знаят“ с превъзходните Хавиер Бардем и Пенелопе Крус на носителя на „Оскар“ Асгар Фархади; новият филм на Клер Дени (този път фантастика) „Живот нависоко“ с участието на Робърт Патинсън и Жулиет Бинош; „Курск“ – посветен на трагичния истински инцидент, на признатия за един от най-добрите европейски режисьори Томас Винтерберг; „Мария Магдалена“ с великолепната двойка Руни Мара и Хоакин Финикс (в ролята на Иисус Христос); „Видение“ на японския режисьор Наоми Кавасе, в който главната роля е поверена отново на Жулиет Бинош; и не на последно място режисьорската версия на „Легендата за котката Демон“ – пленителна и визуално смайваща приказка за любов, интриги, мистицизъм и поезия, поставена във фантазирана версия на династията Тан.

Откриването на панорамата е с новия филм на Уес Андерсън („Гранд хотел Будапеща”) – „Островът на кучетата“, в който ще чуете гласовете на любимите Едуард Нортън, Скарлет Йохансон, Бил Мъри, Тилда Суинтън, Йоко Оно, Харви Кайтел и др. Друг освен гвоздей ще бъде „Те“ на италианския режисьор Паоло Сорентино („Великата красота“, „Младост“), посветен на противоречивата личност на бившия премиер-министър на Италия Силвио Берлускони, който ще бъде изигран от любимия на Сорентино актьор Тони Сервило.

В програмата е и последния филм на Робърт Редфорд – „Старецът и оръжието“ от режисьора Дейвид Лаури („Призрачна история“). Филмът ще бъде последен шанс на почитателите на Редфорд да се насладят на актьорския му талант и ще разкаже за елегантния банков обирджия Форест Тъкър. Във филма вземат участие още Сиси Спейсик, Кейси Афлек и Том Уейтс. Във „Ван Гог: Пред портите на вечността“ зрителите ще могат да видят изключителното изпълнение на Уилям Дефо в ролята на великия художник. Според критиката филмът ефикасно съчетава чувственото, емоционалното и духовното.

Освен заглавията от рубриката ФЕСТИВАЛ НА ФЕСТИВАЛИТЕ, пловдивчани ще могат да видят документалните филми на Вим Вендерс – „Папа Франциск: Човек на думата си“, Майкъл Мур – „Фаренхайт 11/9” и Грег „Фреди” Камалиър – „Музикалният храм на Алабама”, в който ще бъдат показани интервюта с Боно, Мик Джагър, Ета Джеймс, Алиша Кийс, Кийт Ричардс, Арета Франклин и много други.

В рубриката КЛАСИЧЕСКИ УДОВОЛСТВИЯ ще бъдат включени класическият комедиен филм на Марио Моничели – „Приятели мои“ от 1975 година и пълнометражната анимация от „Жълтата подводница“, проследяваща живописния свят на „Бийтълс”. Филмът е сниман през 1968 г. и е определян като шедьовър-антология на всички анимационни техники на онази епоха. Във ФЕСТИВАЛ НА ФРЕНСКИЯ ФИЛМ ще бъдат показани 6 заглавия, сред които е „Светът е твой“ с участието на звездите Венсан Касел и Изабел Аджани, част от тазгодишната селекция на фестивала в Кан.

Две български премиери и детско кино допълват програмата на 13-тото издание на Киномания в Пловдив.

Цените на билетите са 8 и 6 лв. /за студенти, ученици и пенсионери/.

Карта за 7 прожекции е 42 лв.

За детските филми цената на билетите е 7 и 5 лв.

Продажбата на билети започна на 9-ти ноември /петък/ на касата на LUCKY Дом на киното и онлайн на boxoffice.bg.

kinopoisk.ru

Ван Гог

Всички знаят 2

Всички знаят

kinopoisk.ru

Жълтата подводница

kinopoisk.ru

kinopoisk.ru

kinopoisk.ru

Рудолф Нуреев

Светът е твой

Старецът и оръжието

Те (2)

4,861 total views, no views today