Начало Актуално Започна дооборудването на общинската COVID-болница

Започна дооборудването на общинската COVID-болница

ковид болница (2) ковид болница (6)

Започна преструктурирането на МБАЛ „Свети Мина“ в болница за приоритетно лечение на хора с COVID-19. Днес бяха предоставени 100 комплекта чаршафи и 20 болнични легла за нуждите на лечебното заведение, дарение от военните.

„Сърдечни благодарности на генерал Явор Матеев затова, че се отзова и веднага ни предостави леглата, които поискахме“, заяви директорът на  проф. Петър Петров.

„Обръщаме се горещо към лекарите, които имат възможност да се включат като доброволци в екипа на МБАЛ „Свети Мина“, за да подпомогнат дейността и работата на техните колеги, някои от които са с придружаващи заболявания и не могат да участват в лечението на COVID-болни”, заяви Д-р Калин Калинов, директор дирекция „Здравеопазване“.

На място той разясни на лекарите от болницата необходимостта от тяхната отговорна позиция и включването им в борбата срещу разпространението на коронавируса и отговаряне на нуждите на пловдивчани.

„Целта ни е и да съхраним три от отделенията – по кардиология, хирургия и детското отделение, за да продължи стабилизирането на общинската болница. Изправянето ѝ „на крака“ е лична кауза както моя, така и на кмета Здравко Димитров“, допълни д-р Калин Калинов.

В момента се остойностява план-сметката, която да бъде предоставена на правителството за превръщане на МБАЛ „Свети Мина“ в болница за лечение на пациенти с COVID-19 и осигуряване на цялото необходимо оборудване.

Продължават разговорите на Община Пловдив с частните болници – „Уромед“ и „Медикус Алфа“ за предоставяне условия на труд на техните доброволни екипи. Целта е лекарите от тези болници да се включат с дежурства в болница „Свети Мина“.

ковид болница (7) ковид болница (3)

ковид болница (4) ковид болница (1)

2,756 total views, no views today