Начало Актуално Здравко Димитров: Обмисляме бившата сграда на БНБ да се превърне в нова сграда за Археологическия музей

Здравко Димитров: Обмисляме бившата сграда на БНБ да се превърне в нова сграда за Археологическия музей

„Бившата сграда на БНБ е една от най-красивите и емблематични постройки на ул. „Райко Даскалов“. Един от вариантите е тя да се превърне в нова по-голяма сграда за Археологическия музей. Пловдив има археологически музей, но той е малък и много от артефактите стоят в избите. В града ни има много археология, която трябва да се показва и да се вижда от всички български граждани и чуждестранни туристи“, това заяви кметът Здравко Димитров.

По думите му, ако сградата се превърне във втори дом на Археологическия музей, реконструкцията й ще бъде финансирана от държавата.

По покана на градоначалника местните медии имаха възможността да разгледат забележителното здание, което е паметник на културата от 1985 г. То е проектирано от швейцарския архитект Якоб Хайнрих Майер и е построено през 1909 г. През 2013 г. Община Пловдив придобива имота от БНБ.
БНБ - Здравко Димитров (1) БНБ - Здравко Димитров (1) БНБ - Здравко Димитров (2) БНБ - Здравко Димитров (2) БНБ - Здравко Димитров (3) БНБ - Здравко Димитров (4) БНБ - Здравко Димитров (5) БНБ - Здравко Димитров (6) БНБ - Здравко Димитров (7) БНБ - Здравко Димитров (8) БНБ - Здравко Димитров (9)

2,433 total views, no views today