Начало Актуално Здравко Димитров – предсрочно приключване на ремонта на бул. „Копривщица“

Здравко Димитров – предсрочно приключване на ремонта на бул. „Копривщица“

Седмица предсрочно приключи ремонтът на бул. „Копривщица“. Движението на автомобили е напълно възстановено. ВиК проектът, който беше беше на стойност 7,8 млн. лв., включваше подмяна на канализация и водопровод по три големи булеварда – „Христо Ботев“, „Коматевско шосе“ и „Копривщица“.

„Благодаря на строителите за добре свършената работа. Със средствата, осигурени от „Българския ВиК холдинг, беше подменена не само водопроводната мрежа, но бе извършена и ремонт на пътните платна. Така днес имаме подобрено качество на питейната вода и обновени булеварди“, коментира кметът на Пловдив Здравко Димитров. Той припомни, че последният голям ремонт на трите пътни артерии е бил извършен преди 20 години.

Припомняме ви, че в рамките на строително-ремонтните дейности беше подменена 3 км. от довеждащата водопреносна мрежа с нови чугунени тръби, 1 км. второстепенна водопроводна мрежа и беше положен близо 50 000 кв. м. нов асфалтобетон. Инвеститорският конторл по обекта упражняваха ВиК – Пловдив, Община Пловдив и „Български ВиК холдинг“ .

Пресцентър на Община Пловдив

1,100 total views, no views today