Начало Актуално Информация от днешното заседание на Общинския кризисен щаб

Информация от днешното заседание на Общинския кризисен щаб

Общинският кризисен щаб предприе следните мерки по разпореждане на кмета на Община Пловдив Здравко Димитров в изпълнение последната заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев:

В транспорта

ОП „Организация и контрол на транспорта“ са изпратили писмо до превозвачите да спазват противоепидемичните мерки за засилена дезинфекция на автобусите на градския транспорт.

Разпоредено е служителите от сектор „Общинска полиция“ да извършват проверки за носенето на маски от шофьори, кондуктори и пътници. При неспазване на разпорежданията ще се издават предупредителни протоколи и актове.

Здравеопазването

Общинските болници и консултативните центрове всеки ден ще изготвят доклади за това дали медицинският персонал е обезпечен с лични предпазни средства и за наличието на необходимите средства за дезинфекция.

Събития и мероприятия

На заместник-кмета по култура Пламен Панов, зам.кметът „Младежки и спортни дейност“ Георги Титюков и на директора на ОИ „Старинен Пловдив“ Богомил Грозев е разпоредено да изготвят указания към организаторите на всички спортни, конгресни, културни и др. мероприятия, които могат да се провеждат на закрито и открито да се осъществяват при заетост на местата до 50%, спазване на дистанция от 1,5 м. и всички противоепидемични мерки.

 

4,086 total views, no views today