Начало Актуално Кампания „Лист по лист 2012″ започва Община Пловдив

Кампания „Лист по лист 2012″ започва Община Пловдив

Община Пловдив – дирекция „Спорт и младежки дейности“ и Национален алианс за работа с доброволци /НАРД/ стартират Кампания „Лист по лист 2012”. Целта на инициативата е да се популяризира «зелената идея» сред учениците в Пловдив, чрез организирането на мащабно събиране на употребявана хартия.

За целта ще бъдат обособени 15 пункта за събиране на хартия в училища на територията на град Пловдив. Кампанията ще протече в седмицата от 05 – 09 ноември 2012 г. В нея ще вземат участие над 8 100 ученици от 15 училища в града.

Община Пловдив и НАРД поемат цялостната организация на кампанията – както и осигуряване на транспорт за извозването на събраната хартия. Първите три училища, събрали най-много хартия /спрямо броя на учениците в училището/ ще получат и специални награди – среща на учениците с рап певеца Устата, пълна организация и реализация на спортен празник за училището и спортни уреди за физкултурния салон.

Събраните средства от кампанията ще бъдат дарени на четири годишния Деян Юруков, страдащ от рядкото заболяване – артрогрипоза.

Кампанията „Лист по лист 2012” се осъществява с подкрепата на Национален алианс за хора с редки болести, Областен информационен център, Фондация „Виртуална помощ”, ПапирБГ.

10,617 total views, no views today