Начало Актуално Кметът Здравко Димитров връчи на играчи, треньори и ръководители на Локомотив почетните отличия на града

Кметът Здравко Димитров връчи на играчи, треньори и ръководители на Локомотив почетните отличия на града

_DSC6214

Играчите, треньорите и ръководителите на ПФК „Локомотив 1926“ получиха почетните си отличия на града, присъдени им за заслуги към Пловдив след спечелването на втората поредна Купа на България и Суперкупата на страната. Отличията бяха връчени от кмета Здравко Димитров в присъствието на председателя на Общинския съвет Александър Държиков.

„Вие сте един от клубовете, които прославят Пловдив и ви пожелавам да продължавате все така. Вашите успехи ме радват, а също и успехите на всички спортисти от нашия град! Това е една достойна награда, която малко спортисти притежават. Желая ви от все сърце успешно да завършите сезона“. Това заяви в приветствието си Здравко Димитров преди да пристъпи към изпълнение на решението на Общинския съвет.

С „Почетна значка на град Пловдив“ бяха отличени футболистите Димитър Илиев, Мартин Луков, Илко Пиргов, Давид Малембана, Лусас Масоеро, Бирсент Карагерен, Лукас Салинас, Диниш Алмейда, Парвиз Умарбаев, треньорът Александър Тунчев, лекарят и масажистът на тима, както и спортно-техническото ръководство на клуба. Почетни значки се дават и на вече напусналите Анте Аралица, Филип Михалевич, треньора Бруно Акрапович и на президента на клуба Христо Крушарски.

Със свое Решение №191 отново от 5 август 2020 година Общински съвет-Пловдив удостоява ПФК „Локомотив 1926“ Пловдив с „Почетен знак на град Пловдив“, който бе връчен от кмета Здравко Димитров на спортния директор на черно-белите Георги Иванов.

На финала на церемонията градоначалникът пожела успех на Локомотив и през този сезон, както и в предстоящото дерби с „Лудогорец“.

5,212 total views, no views today