Начало Актуално Кметът Здравко Димитров издаде заповед с указания към градините и яслите

Кметът Здравко Димитров издаде заповед с указания към градините и яслите

mir_cdg

Кметът Здравко Димитров подписа заповед с указания за работата на детските градини, яслите и млечните кухни в условията на извънредна епидемична обстановка. Общинските детски заведения  ще подновят работа следващата седмица във вторник (26 май) при засилен медицински контрол, съгласно указанията на Министерството на здравеопазването и на Министерството на образованието.

Директорите на общинските детски градини и ясли трябва да създадат организация за работа с деца, гарантираща живота и здравето им, както и това на персонала. Контрол по изпълнението на настоящата заповед се възлага на зам.-кмета с ресор „Образование и бизнес развитие“ Стефан Стоянов.

Припомняме ви, че за приема на децата в детските градини и ясли няма да се изисква медицинска бележка. На входа ще се мери температурата и ще ще се прави преглед на всяко дете за симпоми.

Родителите ще попълват декларация за информирано съгласие и за споделена отговорност относно мерките в детските градини/ясли. Също така те трябва да уведомяват персонала за здравословното състояние на детето и ако те самите имат симптоми.

В първата седмица към персонала на детските градини и ясли ще се присъединят и медицинските лица от училищата, за да подпомогнат колегите си от предучилищна възраст.

За педагогическия и непедагогически персонал са осигурени лични предпазни средства.

Подготовката на общинските детски заведения започна още през миналата седмица.

Документи за сваляне:

5,032 total views, no views today