Начало Актуално Кметът Здравко Димитров откри „зелена класна стая“ към училище „П. Р. Славейков“

Кметът Здравко Димитров откри „зелена класна стая“ към училище „П. Р. Славейков“

Зелена класна стая (6) Зелена класна стая (3)
Кметът Здравко Димитров, заедно с областния управител Петър Петров и районния кмет на „Източен“ Иван Стоянов, преряза лентата на първата по рода си „зелена класна стая“. Тя е изградена на парцел от 2,5 декара непосредствено до начално училище „Петко Р. Славейков“ и ще бъде ползвана от учениците за провеждане на обучение извън сградата.

„Доволни ли сте от новата придобивка?“, обърна се към децата кметът и след като чу дружното „Да“, заяви че няма какво повече да каже. Той все пак благодари на общинските съветници, които през октомври 2020 година гласуваха отпускането целево на 108 хиляди лева за изграждането на площадката и пожела и други училища да построят подобни стаи.

„В това училище съм учил и идеята за такава стая дойде преди няколко години. Благодаря на настоящия кмет Здравко Димитров, че с неговата подкрепа и тази на общинските съветници тя бе реализирана и сега децата могат да се радват на прекрасното съоръжение“, каза бившият кмет на Пловдив и настоящ депутат Иван Тотев.

„Зелената класна стая“ е с три амфитеатрални къта, където могат да провеждат занимания едновременно различни класове. Има изградени оранжерии, в които заедно със специалисти от Аграрния университет учениците да отглеждат по желание зеленчуци или билки. Дворът е облагороден с перголи, а за всеки клас има поставена и отделна кашпа, в която да се грижат за цветя.

След края на церемонията кметът обеща да дойде отново в училището и веднага учениците го поканиха още на следващия ден. Повече от 10 минути малките възпитаници на школото не пуснаха градоначалника да си тръгне, като се надпреварваха да се снимат и здрависват с него.

Зелена класна стая (2) Зелена класна стая (4)

3,013 total views, no views today