Начало Актуално Кметът Здравко Димитров с поздрав за 15 септември

Кметът Здравко Димитров с поздрав за 15 септември

ILK09730

СКЪПИ УЧЕНИЦИ, УЧИТЕЛИ И РОДИТЕЛИ,

Настъпва първият ден от новата учебна година – 15 септември – ден, в който децата се завръщат в класните стаи след дълго прекъсване и месеци на дистанционно обучение, ден, в който емоциите със сигурност ще са по-големи, в който учителите ще срещнат очите на своите ученици, ще могат да усетят тяхното вълнение и да споделят техните мечти.

Този ден е значим за цялото ни общество, защото в годината на изпитания и в ситуация на епидемия от КОВИД, ние трябва да продължим нормалния учебен процес и да гарантираме неговата безопасност. Всички сме убедени, че децата се справят по-добре, ако са в класните стаи и затова сме направили необходимото да осигурим тяхната спокойна работа. Важно е да бъдем дисциплинирани – ученици, родители, учители и цялото общество. Нека спазваме необходимите мерки и внимателно следим обстановката.

Дистанционното обучение в общинските училища в Пловдив бе успешен тест за нашата технологична подготвеност, за нашата възможност да работим в новите условия и всички Вие – учители и ученици, се справихте прекрасно.

Дигиталната революция направи информацията и знанието достъпни, събра ги в телефона, но още повече се очерта ролята на Учителя. Той е този, който може да преведе подрастващите през масивите от данни и да им помогне да ги разбират, отсеят и използват, да ги научи правилно и критично да подбират източниците си.

Вярвам, че всички ние, семейството и училището, ще направим така, че децата ни да се чувстват сигурни и успешни. Нека да търсим силните им страни, да ги подкрепяме, да им даваме увереност, че могат и че всичко, което научават ще им помогне в живота, за да вървят през него достойни и щастливи.

На добър час!

Бъдете здрави!

ЗДРАВКО ДИМИТРОВ, 15.09.2020 г.          

КМЕТ НА ОБЩИНА ПЛОВДИВ, гр. Пловдив                    

 

3,396 total views, no views today