Начало Актуално Кметът Здравко Димитров ще даде старт на ученическата практика в завода на „Сенсата Технолоджис“

Кметът Здравко Димитров ще даде старт на ученическата практика в завода на „Сенсата Технолоджис“

Кметът на Пловдив Здравко Димитров и заместник-кметът с ресор “Oбразование и бизнес развитие” Стефан Стоянов, заедно с генералния мениджър на „Сенсата Технолоджис“ Явор Николов ще дадат старт на първата  производствена ученическа практика в завода.

23 ученици от 11-ти и 12-ти клас на Професионалната гимназия по електротехника и електроника  (ПГЕЕ) ще преминат през двуседмична производствена практика в завода на Сенсата, която е  част от плана за дуално обучение.

Темата за професионалните гимназии и фокусът им върху развитието на индустрията в региона и икономиката на страната са приоритет, както за Община Пловдив, така и за бизнеса.

Програмата на учениците ще премине през задължителен инструктаж по безопасност, обучение чрез практика и работа по предварително подготвени проекти. Разделени на групи по няколко човека, спазвайки изискванията за социална дистанция и всички противоепидемични мерки, учениците ще имат свои ментори, които ще им помагат в усвояването на нови знания и практическата им приложимост.

Производствената практика е част от стартиралото сътрудничество между Сенсата Пловдив и ПГЕЕ. Компанията има за цел да подпомогне и засили влиянието върху цялата екосистема и дългосрочно да инвестира в младите таланти в региона.

С началото на новата учебна година 2021, Сенсата Пловдив ще приеме и първите си ученици от 8-ми клас, за да постави началото на изграждане на стандарт за дуално практическо обучение.

Поставяйки началото на дългосрочното партньорство между Сенсата, гимназията и Община Пловдив, ще се даде уникалната възможност учениците да са първия випуск, който ще завърши пълния курс на дуално обучение от 8 до 12-ти клас.

Откриването на събитието ще се проведе на открито, за да се спазят всички противоепидемични мерки. Здравето и безопасността са първи приоритет!

Събитието ще се проведе под засилени противоепидемични мерки.

2,927 total views, no views today