Начало Пловдив днес Кметът Иван Тотев: Продължаваме да работим за още пешеходни зони в града

Кметът Иван Тотев: Продължаваме да работим за още пешеходни зони в града

PLOVDIV_GLAVNATA

„Община Пловдив продължава да полага усилия за увеличаване на пешеходните зони и за това градът ни да стане по приветлив – като „град за хората“. Ето защо следваме обективни политики за това да предоставяме повече възможности за придвижване на гражданите, които да се замислят дали да използват автомобилите си или друг алтернативен транспорт“, заяви пред журналисти кметът инж. Иван Тотев.

На четири места в града се подменят тротоарните настилки – след като приключи работата в квартал  „Капана“, продължават ремонтите и разширяването на тротоарите по улица „Отец Паисий“, където ще бъде намален броят на паркоместата и паркирането ще стане успоредно.

Има вероятност при реконструкцията на площад „Централен“ да бъде  премахнат паркингът на улица „Иван Вазов“ (на тупика до Военния клуб) и площадното пространство да бъде отворено към към улицата.

„Продължаваме да проектиране и разширяване на велоалейната мрежа, в плановете ни е и да направим градския транспорт все по-привлекателен за хората“, каза още кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

В момента тече договаряне на нови споразумения между фондовете за градско развитие, което означава, че ще има възможност за финансиране на два многоетажни паркинга по фонд „Джесика“.

6,120 total views, no views today