Начало Пловдив днес Кметът и волейболен клуб „Марица“ призоваха за подкрепа в последните две домакинства в Шампионска лига

Кметът и волейболен клуб „Марица“ призоваха за подкрепа в последните две домакинства в Шампионска лига

presk_volley_marica_18022019

 „Стана традиция преди важните мачове на Волейболен клуб „Марица“  да се виждаме в Община Пловдив и да призоваваме за подкрепа. Сега е малко по-специално, защото тръпнем в очакване на първата победа в Шампионската лига“ – това заяви кметът на Пловдив инж. Иван Тотев на пресконференция два дни преди второто домакинство на Волейболен клуб „Марица“ (Пловдив) в Шампионската лига – срещу френския шампион „Безие“ (Безие) и преди срещата с „Алианц МТФ“ (Щутгарт) следващата седмица. В брифинга участваха още заместник-кметът Георги Титюков, старши треньорът на ВК „Марица“  Иван Петков, мениджърът на клуба Борис Халачев и състезателките Нася Димитрова и Жана Тодорова.

„Предстоят ни две домакинства със силни отбори, но те не са непреодолими. Сигурен съм, че можем да се представим добре и призоваваме всички пловдивчани да дойдат отново в Колодрума и да подобрим рекорда от 4000 зрители, който отново беше на мач на „Марица“, заяви още кметът Иван Тотев.

Старши-треньорът Иван Петков призовавам пловдивската общественост за подкрепа.

„ Ще дадем всичко възможно да изиграем добри мачове. „Безие“ е добър отбор, който последните години направи голям скок във френското първенство. Тимът е изграден изцяло от чуждестранни състезателки. Имаме своите мотиви да се представим добре и да зарадваме всички с първа историческа победа в Шампионската лига. Ние сме с едно стъпало нагоре, вече не изпитваме това притеснение, което го имаше преди. Това може да ни помогне за предстоящите два мача. Надявам се тази прекрасна зала да бъде една крепост, която да ни даде криле и да постигнем първа победа за българския женски волейбол в Шампионската лига“, допълни Петков.

От своя страна капитанът на отбора Нася Димитрова заяви, че публиката е най-силният играч, който може да подкрепи „Марица“. „Това е една голяма отговорност към нас. Играем за името на отбора, треньорския щаб и нашият град. Имаме шансове срещу тези противници. Надявам се да изиграем достоен мач и да направим постигнем първа историческа победа в Шампионска лига“,                каза още Нася Димитрова.

 „За мен мачовете в Шампионска лига са един празник за нашия град. В нашия отбор има сериозно надграждане в последните две срещи от Шампионската лига. Ние ще дадем всичко от себе си, за да победим. Нека по-добрият победи“, заяви Жана Тодорова, либеро на ВК „Марица“.

Двубоят с „Безие“ ще се играе в сряда, 20 февруари, от 18:00 б.в. Следващия вторник, 26 февруари, от 20:00 б.в. ще бъде мачът срещу „Алианц МТФ“. При закупуване на билети за мачовете срещу Безие и Алианц МТФ всеки фен ще получи подарък фен артикул на клуба. Цената на билетите за Шампионска лига ще бъде стандартната от 10 лева, обясни мениджърът Борис Халачев.

3,842 total views, no views today