Начало Актуално Колоездачът на “Цар Симеон“ Николай Генов спечели и Купа Пловдив

Колоездачът на “Цар Симеон“ Николай Генов спечели и Купа Пловдив

winner 67

17.10.2022

Състезателят на КК „Цар Симеон 1898“ Николай Генов отново демонстрира страхотна форма, като спечели и надпреварата при мъжете за Купа Пловдив, част от календара на Българската федерация по колоездене. Състезанието се проведе в Многофункционална спортна зала „Колодрума“ под тепетата, която само преди дни бе арена на пореден републикански рекорд. Негов автор бе отново Николай Генов, който подобри постижението на едночасово каране, като измина 48,183 километра за един час езда.

Сега Генов триумфира в надпреварата „омниум“ (4 дисциплини с общо класиране) при мъжете и освен Купата, получи и плакет от кмета на Пловдив, връчен му от управителя на ОП „Многофункционална спортна зала Колодрума“ Евелина Апостолова.

При юношите старша възраст в същата дисциплина първото място зае Васил Попов от „Печенеги“ (Пазарджик), а представителят на „Цар Симеон“ Йоан Станков остана трети.

При юношите младшата възраст, които се състезаваха на 60 обиколки – издръжливост по точки,  двама пловдивски представители се качиха на почетната стълбичка. Победител стана Кристиян Вагашев, а на трето място е съотборникът му Симеон Иванов.

„Доволен съм от доброто представяне в тази надпревара и съм сигурен, че ще повторим успеха и тази седмица. В петък и събота ни предстои Държавният лично-отборен шампионат, с който слагаме край на този състезателен сезон. И в него нашият клуб затвърди реномето си на един от водещите в страната“, коментира главният треньор на „Цар Симеон 1898“ Петър Павлов.

Управителят на ОП „Многофункционална спортна зала Колодрума“ Евелина Апостолова също изрази задоволство от проведената надпревара.

„За пореден път получихме поздравления за страхотните условия, които предоставяме на състезателите и треньорите. С домакинството и на държавния шампионат в края на тази седмица нашата зала отново показва, че е естествен център на този спорт в страната, а заявки да ползват Колодрума идват от все повече европейски отбори“, заяви Апостолова.

 

3,148 total views, no views today