Начало Събития Концерт на Ансамбъл Тракия по повод 3 март

Концерт на Ансамбъл Тракия по повод 3 март

ansambal-trakiq-vzrivi-antichniq-teatar-7

„Цветни щрихи от България“ е името на концерт – спектакъла на Фолклорен ансамбъл „Тракия“, с главен художествен ръководител проф. Даниела Дженева , с който ще бъде отбелязан 3 март-Националния празник на България.

ФА “Тракия” Пловдив е създаден през 1974 година. Той има задача да запази и развие народното песенно и музикално-танцово богатство от всички фолклорни области на страната. Представя и разкрива в почти автентичен вид или в съвременни музикални и танцови интерпретации истински бисери на народното творчество. Ансамбълът се отличава със своя неповторим стил на авторство и оригиналност.

Творческият облик на “Тракия” е създаден и се развива от най-големите автори в областта на фолклора като проф.Кирил Дженев, доц.Стефан Мутафчиев, проф. Николай Кауфман, проф.Николай Стойков, К.Колев и много други.

За 44 години ансамбъл „Тракия“ е изнесъл хиляди концерти във всички краища на България, участвал е в множество значими форуми и международни прояви в над 50 страни. Носители са на всички възможни награди в сферата на културата.

Концертът е на 4 март от 19 часа в ДК „Борис Христов“.

Билети на цена от 10 лв. се продават от днес, 04.02. 2019г. на касата пред Община Пловдив и в сградата на ансамбъл Тракия на ул.Даме Груев 1а.

poster_50x70_shtrihi

2,596 total views, 4 views today