Начало Спорт Корейски демонстративен отбор по таекуондо прави зрелищно шоу в Пловдив

Корейски демонстративен отбор по таекуондо прави зрелищно шоу в Пловдив

На 21.02.2013 год. (четвъртък) от 18:30 часа в многофункционалната зала на пловдивски университет „Паисий Хилендарски“  ще се състои впечатляващо Таекуондо шоу. Демонстрацията, организирана от Българска Федерация по Олимпийско Таекуондо – WTF със съдействието на Корейското посолство в България, Министерство на физическото възпитание и спорта, Община Пловдив и спортен клуб по таекуондо Тракиец, е част от тазгодишното турне на корейския демонстративен отбор по Таекуондо на Kukkiwon в повече от десет държави.

Гостуването на корейците в страната ни идва след първата европейска титла на българин по Олимпийско Таекуондо. Миналата година Владимир Далаклиев, стана европейски шампион по Олимпийско Таекуондо – WTF за младежи и това го направи най-успешния български състезател в този спорт.

Основни действащи лица в атрактивното събитие ще са двадесет от 90-те най-добри таекуондисти в цял свят. Корейските бойци идват в България, за да зарадват практикуващите и почитателите на този спорт у нас, а демонстрацията е с вход – свободен. Сред запазените марки на корейския отбор са: атрактивното чупене на дъски, невероятни акробатични бойни умения, красиви и ефикасни техники с крака и зрелищен сценичен бой. Тема на представленията в България е Същността на Таекуондо – душата, легендата и мечтата.

Демонстративният отбор по Таекуондо (Кукион) е основан през 1974 година и представлява не само идеално смазана спортна организация, но и перфектно средство за дипломатически и културни връзки на република Корея с останалите  държави.

7,695 total views, no views today