Начало Banners Набиране на предложения за Награда “Пловдив” в областта на изкуството и културата за 2018 година

Набиране на предложения за Награда “Пловдив” в областта на изкуството и културата за 2018 година

logo

НАГРАДА “ПЛОВДИВ”
В ОБЛАСТТА НА ИЗКУСТВОТО И КУЛТУРАТА

На тържествена церемония в навечерието на 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев ще удостои с традиционната Награда “Пловдив” творци и колективи за ярки постижения в културния живот на града, реализирани през предходната 2018 година.

С Наградите „Пловдив“ се удостояват творци, творчески колективи, културни, образователни и други институции за конкретно произведение, събитие или факт с реален принос за развитие на културния живот на Пловдив. Според утвърдения Статут на Награда „Пловдив“, специалистите в отделните комисии ще отличат един творец или колектив от номинираните във всеки от следните раздели:

  • 1. Художествена литература;
  • 2. Художествен превод;
  • 3. Журналистика;
  • 4. Архитектура;
  • 5. Музика;
  • 6. Театър;
  • 7. Изобразително изкуство;
  • 8. Аудио визуални изкуства, фотография и операторско майсторство;
  • 9. Културно наследство и съхраняване на паметта;
  • 10. Произведение на изкуството, предназначено за деца.

Предложенията за удостояване с Награда „Пловдив“ могат да бъдат внесени от името на културни институти, образователни институции, неправителствени организации, медии, издателски къщи, културни оператори, други юридически или физически лица.

Предложенията се изготвят по образец и се подават в деловодството на Община Пловдив (пл.“Ст. Стамболов“№1) с кореспондент „Дирекция „Култура и културно наследство“, в срок до 17.00 часа на 15 април 2019 г., понеделник.

Образецът на предложението за удостояване с Награда „Пловдив“, заедно със Статута можете да получите от дирекция „Култура и културно наследство“ на адрес: Пловдив, Дом на културата „Борис Христов“, ул. „Гладстон“ № 15, ет. 4 или да изтеглите от официалната страница на Община Пловдив: www.plovdiv.bg.

Нека да отдадем заслужено внимание и изразим нашата признателност към таланта и постиженията на творците и реализираните културни събития в Пловдив – градът, избран да бъде Европейска столица на културата през 2019 година.

За справка и допълнителна информация:
дирекция „Култура и културно наследство“,
тел. 032/ 627 175, e-mail: culture@plovdiv.bg

СТАТУТ на Награда “ПЛОВДИВ” в областта на изкуството и културата
Формуляр за кандидатстване

8,624 total views, 8 views today