Начало Актуално Наградиха победителите в конкурса „Пеперуден свят“ на Природонаучния музей

Наградиха победителите в конкурса „Пеперуден свят“ на Природонаучния музей

06.10.2021

5 7 (1)

Наградите на победителите в конкурса „Пеперуден свят“, който е част от „Фестивала на пеперудите“ на Регионалния природонаучен музей в Пловдив бяха връчени днес на кратка церемония във фоайето на музея. Конкурсът се проведе през месец септември, като всички участници представиха голямо разнообразие от пъстри рисунки, създадени с много фантазия и талант. Проектът е част от Програма „Наследство“ на Европейска столица на културата.

Директорът на музея гл.ас. Огнян Тодоров сподели, че определянето на победители е било много трудно, заради големия брой прекрасни рисунки. Той  благодари сърдечно на всички участници за таланта и усилията, които са положили. Децата са рисували творбите си, вдъхновени от живите екземпляри и богатите сбирки на пеперуди, които се намират в Природонаучния музей в Пловдив.

Според регламента на конкурса допустимата възрастова група за участие бе от V до XII клас. Печеливши станаха творбите, събрали най-много харесвания на фейсбук страницата на музея. Своите награди победителите получиха от заместник-кмета по култура, археология и туризъм на община Пловдив Пламен Панов, който поздрави победителите и им пожела да продължават да творят с вдъхновение и грижа за природата.

На награждаването присъстваха също Фиданка Кацарева – заместник-кмет на район Централен и секретарят на района Емил Саралийски, партньори на музея в множество проекти и интересни инициативи.

Ето и имената на участниците, които днес бяха отличени с награди:

I място – Мария Хаджиева

II място – Александра Бачева

III място – Габриела Желязкова

Поощрителна награда – Мария Арабска

Специална награда от екипа на музея – Доротеа Раичкова

Учениците получиха предметни награди и диплом за участието си, а в края на церемонията си направиха обща снимка за спомен.

2,134 total views, no views today