Начало Пловдив днес Над 1500 участници от 105 страни на Световното по фехтовка в Пловдив

Над 1500 участници от 105 страни на Световното по фехтовка в Пловдив

fehtovka

„Пловдив е фехтовалната столица на България. Вашият град заедно с Българската федерация по фехтовка вече бяха домакини на световните първенства за кадети и младежи през 2004 и 2014 г. Да се организира и проведе такова важно спортно събитие е голямо предизвикателство. Бих искал да изразя своята благодарност към ръководството на Община Пловдив, на Българската федерация и нейния президент Величка Христева“ – Това заяви при откриването на Световното първенство по фехтовка за кадети и младежи снощи в панаирното градче в Пловдив генералният секретар на Международната федерация Емануел Кациадакис. Той подчерта, че за всички млади атлети това състезание е едно от най-важните събития в годината. „Уверен съм, че младите спортисти от цял свят с техните умения ще представят най-доброто и ще станем свидетели на много вълнуващи двубои“, заяви още Емануел Кациадакис и допълни, че през 30-т годишната история на първенствата за кадети и младежи в тях са участвали много фехтовачи, които са се превърнали в звездите на този спорт и печелят авторитетни турнири. „Уверен съм, че в това първенство ще видим възхода на нови таланти“, каза още генералният секретар на Международната федерация.

„Радвам се, че за втори път тази година Пловдив показва, че е град на фехтовката“, заяви по време на официалната церемония по откриването служебният министър на младежта и спорта Даниела Дашева . Тя благодари на Българската федерация по фехтовка, че за пореден път показва как трябва да се организира първенство от такъв ранг. „За това говорят внушителният брой участници – над 1500 от 105 страни. Очаквам българският отбор да ни зарадва с нови отличия“, допълни служебният министър на спорта Даниела Дашева и пожела успех на участниците.

Заместник-кметът по спорт, младежки дейности и социална политика Георги Титюков на Пловдив приветства от името на общината гостите с добре дошли. „На всички състезатели пожелавам вълнуващи дуели и нови приятелства в нашия красив и древен град. Нека най-добрите да спечелят“, каза още той и благодари на Международната федерация, която гласува доверие на Българската федерация по фехтовка и на Община Пловдив за организирането на това първенство.

От името на Международната федерация по фехтовка нейният генерален секретар връчи благодарствени плакети на заместник-кмета Георги Титюков и служебния спортен министър Даниела Дашева.

fehtovka_7 fehtovka_8 Plovdiv, april 1, 2017   Cadets  I day World Championships    Photo Augusto BIzzi fehtovka_01

6,001 total views, 2 views today