Начало Актуално Над 1500 ученици се включват в есенния етап на кампанията „Грамотни ли сме?“

Над 1500 ученици се включват в есенния етап на кампанията „Грамотни ли сме?“

knigi

На 09.11.2018 г. ще се проведе есенен етап от тазгодишната кампания „Грамотни ли сме?“, организирана от Община Пловдив, отдел „Образование“, съвместно с Център за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс – Пловдив (ЦПЛР – ОДК).

Целта на кампанията е да се провери нивото на грамотност на участниците, свързана с компетентностите, които трябва да са придобили в обучението си по български език до съответния етап. Тестовите варианти за двете възрастови категории (VІІ клас и ХI – ХІІ клас) са съобразени с образователната степен на учениците. Всеки от тестовете е разработен по моделите на изпитните варианти за национално външно оценяване и държавен зрелостен изпит, като включват само въпроси от модулите, свързани с изучения материал по български език. Разнообразните типове задачи от отворен и затворен тип ще провокират участниците да покажат до какво ниво са овладели правописната, граматичната, пунктуационната и лексикалната норма в съвременния български книжовен език.

Заявки за участие на 1523 ученици са получени от 38 общински, държавни и частни училища от град Пловдив.

Състезанието ще се проведе в сградата на ЦПЛР – ОДК, бул. „Шести септември“ №193, на два етапа – сутрин и следобед в извънучебно време. След оповестяване на резултатите, най-добре представилите се участници ще бъдат наградени.

5,429 total views, no views today