Начало Актуално Националното турне „Обич и песен“ отново стартира от Европейската столица на културата

Националното турне „Обич и песен“ отново стартира от Европейската столица на културата

poster-Plovdiv-2-PREVIEW

26.05.2023

Братя Аргирови ще са специални гости поради огромния интерес към тях

 

На 10 юли в Летния театър на Бунарджика от 20.00 часа за втора поредна година ще се проведе концерт-спектакъла „Обич и песен“. Традицията старт на едноименното национално турне да се дава от Града под тепетата ще бъде спазена. Тази година на сцената отново ще можем да видим грандамата Йорданка Христова, която ще чества 60 години на сцената именно първо тук.

Рок-легендата Силвия Кацарова отново ще ни залее с топъл дъжд и красивия си глас. Мими Иванова е другото име, което пловдивчани и гости на града отново ще могат да чуят. Голямата ни естрадна певица е завършила образованието си в Пловдив и затова той е много специален за нея.

Изпълнителката, която звучи всеки ден по стотици пъти на всеки празник – Мая Нешкова, за първи път се включва в сборно турне със свои колеги. Със сигурност на 10 юли на сцената на Летния театър ще чуем „Честит рожден ден“, „Конче вихрогонче“, „Щастие с пари не се купува“.

Жената-глас Нелина за втори път ще участва в „Обич и песен“ и ще представи както познати образци от родната естрада, така и обичани фолклорни мелодии, които са нейна запазена марка.

Вечното момиче на родната музика – Елвира Георгиева прие поканата на организаторите и също ще участва в концерта. Любопитен факт е, че това ще е първата й изява извън столицата за последните 25 години. Певицата прекрати своята активна дейност преди четвърт век, но не можа да откаже покана за този мащабен и очакван спектакъл в Пловдив.

Най-обичаните близнаци в България – легендарните Братя Аргирови също ще участват в „Обич и песен“. Макар и да имат самостоятелен концерт на същото място на 8 юни, поради разпродадени билети два месеца преди това, те бяха поканени в шоуто.

На сцената ще има и 7 души бенд , много изненади и добро настроение.

Билетите вече са в продажба на цени от 20 до 50 лв. в билетен център пред Община Пловдив, касата в ДК „Борис Христов“, клоновете на Български пощи, както и цялата мрежа на Ивентим и Грабо.

Да празнуваме заедно българската музика! С обич и песен!

3,935 total views, no views today