Начало Актуално Неблагоприятните метеорологични условия местят градския хепънинг за Деня на водата

Неблагоприятните метеорологични условия местят градския хепънинг за Деня на водата

21.03.2023

Пловдив ще отбележи Световния ден на водата на 23 март вместо на 22-ри. Причината – прогнозата за дъждовно и студено време на 22 март. Мястото на честването остава същото – пл. „Стефан Стамболов“ от 10.30 часа.

Градският хепънинг се организира ежегодно от Община Пловдив, съвместно с Регионална инспекция по околна среда и води -  Пловдив, „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Пловдив и Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“.

Тази година темата е „Ускоряване на промяната“, а в тържеството посветено на нея  ще се включат близо 400 деца от детските градини, училищата и екоклубовете в града.  В програмата ще участват още Барабанен състав към Арменската младежко-скаутска организация АФД и Ансамбъл „Тракия“. На специална сцена пред общината те ще изпълнят песни, стихотворения и танцови изпълнения. Представление с анимация на кокили ще изнесат от Театъра на огъня и сенките FIRETER.

Участие в програмата ще вземат и служители от Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РД ПБЗН), които на специализиран пожарен автомобил ще правят демонстрации. Децата заедно с тях ще влязат в ролята на пожарникари и ще получат ценни съвети как да пазят природата и жилищата си от пожари.

По време на събитието ще бъдат изложени макети, презентации и рисунки на децата от училищата, свързани с мотото „Бъди промяната, която искаш да видиш в света“. Жури ще отличи и най-интересните проекти.

За доброто настроение на празника ще се погрижат и любезните спонсори на кампанията от Михалково, фабрика за сладки „Елена“, детска козметика „Пижо и Пенда“ и 101 балона.

Специално за Световния ден на водата ОП „Градини и паркове“ ще пуснат и фонтанът с пеликаните на площада.

2,152 total views, no views today