Начало Актуално Нова техника чисти пешеходните зони и велоалеите в Пловдив

Нова техника чисти пешеходните зони и велоалеите в Пловдив

IMG_3382Три мултифункционални малогабаритни машини вече почистват Главната улица, другите пешеходни зони и велоалеите в Пловдив. Те са фабрично нови, германско производство. При метене четките се овлажняват от система за оросяване, така че да се намали замърсяването на въздуха с фини прахови частици, съобщиха от общинското предприятие „Чистота“.
Директорът Димитър Георгиев припомни, че в края на миналата година бяха доставени други 9 специализирани машини, които също са включени в почистването на града. Сред тях са два 17-кубикови сметовоза и един по-малък – с вместимост 7 кубика, който по-лесно обслужва малките улици. Автопаркът е модернизиран и с два контейнеровоза за транспортиране на съдовете за строителни отпадъци и три мотометачни машини. Особено ефективен е мултифункционалният самосвал. Той е оборудван с пясъкоразпръсквач, гребло, цистерна и дюзи за миене под високо налягане.
Общата стойност на 12-те нови автомобила е 2,391 млн. лв. без ДДС. Средствата са осигурени по проекта на общината „Повишаване на организационната, техническа и административна осигуреност за подобряване качеството на градски зелени площи и откритите обществени пространства в град Пловдив“.

2,656 total views, no views today