Начало Пловдив днес Обновиха спортна площадка в квартал „Гладно поле“ в район „Източен“

Обновиха спортна площадка в квартал „Гладно поле“ в район „Източен“

sportna_ploshtadka_1

Футбол, волейбол и баскетбол могат да се играят от днес на обновената спортна площадка на ул. „Радко Димитриев“ в квартал „Гладно поле“ в район „Източен“.

Много се радвам при всяко откриване на спортна площадка, а от този квартал по традиция излизат добри спортисти, отбеляза заместник-кметът на Община Пловдив Петър Зехтински при откриването на реновираното съоръжение.

С ремонта на площадката решихме дългогодишен проблем, тъй като тук има много деца и млади хора, които искат да спортуват, коментира кметът на район „Източен“ Николай Чунчуков.

Със съдействието на ОП „Чистота“ и ОП „Градини и паркове“ спортната площадка и пространството около нея са променени. Монтирана е нова ограда, футболни врати, поставената е мрежа както на очертаното  волейболно игрище, така и на баскетболните кошове, преасфалтирана е настилката.

Площадката е с изградено осветление, поставени са кошчета за отпадъци, около съседния трафопост е оформен жив плет.

Това е първият обект от инфраструктурната програма на района за 2015 г., посочи Николай Чунчуков. В съседство днес започна подготовката на терена за нова модерна детска площадка, предстои изграждането и площадка за фитнес на открито.С още два фитнеса на открито увеличаваме зоните за активен отдих и спорт, допълни кметът на „Източен“.

Строителната програма на района за тази година е на стойност 480 хил. лв. В нея се предвижда изграждането на 6000 кв. м нови тротоари, преасфалтиране на цели участъци от вътрешноквартални улици, нови паркоместа и осветление.

Същевременно се подготвят процедурите за избор на изпълнител за строителството на съвсем нова сграда на ЦДГ „Чайка“ за 8 групи, с физкултурен салон и басейн, което ще бъде финансирано от общинския бюджет.

На откриването на обновената спортна площадка присъстваха също заместник-кметът на Община Пловдив Минко Кафтански, общински съветници, районни кметове, директори на общински предприятия и граждани.

8,307 total views, no views today