Начало Пловдив днес Община Пловдив домакинства национална среща на бизнес клъстерите

Община Пловдив домакинства национална среща на бизнес клъстерите

klusteri_sresta_1

Заместник-кметът на Пловдив Йордан Ставрев поздрави участниците в Годишна национална среща на тема „Клъстери и бизнес организации по пътя на развитието“, която се проведе в залата на общината.
„Регионът ни се превърна в индустриалното сърце на България. Това е в резултат от партньорството и добрата съвместна работа между бизнеса, местната и държавната власт.

Пловдив не е наблюдател, а деен участник в работата на клъстерите. Бих искал да припомня, че нашата община бе първата в страната, която създаде Клъстер „Информационни и комуникационни технологии“, заяви заместник-кметът Йордан Ставрев. Той подчерта, че общата политика и сътрудничество между Общината и Тракия икономическа зона е изключителен пример за начина, по който бизнесът и местното управление могат да работят заедно за постигане на добри и успешни резултати.

Бизнесът и публичната власт винаги трябва да са ръка в ръка, защото по този начин можем да се развиваме най-бързо и адектватно. Пловдив винаги са го правили и аз смятам, че това е изключително важно, имайки предвид инвестиционния климат, бизнесът, Тракия икономическа зона, заяви председателят на Управителния съвет на Асоциацията на българските клъстери Геновева Христова.

Участниците бяха приветствани още от Васил Пеев – главен секретар на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия и от председателя на Клъстер Тракия- Образователно квалификационен хъб Красимир Стоянов.

Форумът даде възможност за открит разговор и се превърна в платформа за обмен на опит, споделяне на добри практики, търсене на възможности за реализиране на нови проекти на национално и международно равнище.

klusteri_sresta_1 klusteri_sresta_2 klusteri_sresta_3 klusteri_sresta_4 klusteri_sresta_5

5,221 total views, no views today