Начало Актуално Община Пловдив започва изграждането на нова детска ясла

Община Пловдив започва изграждането на нова детска ясла

Предстои да стартира строителството на още две – в районите „Южен“ и „Източен“, съобщи кметът Здравко Димитров

_DSC8806 

12.10.2021

„Община Пловдив започва строителството на нова детска ясла с млечна кухня в район „Централен“. Това съобщи кметът на Пловдив Здравко Димитров, след като  бе подписан договор за проектиране и изграждане на детското заведение с представител на избраната  фирма изпълнител. Детската ясла ще бъде изградена на инженеринг като срокът за проектиране е 90 дни, а за изграждане е 500.

Детската ясла, която ще се намира на  ул. „Стоян Михайловски“ 13 в кв. „Съдийски“, е за три групи. В нея ще има многофункционална зала за спорт и забавления, ще разполага с голям озеленен двор с площадки за игра. В проекта е включено и цялостното обзавеждане и оборудване, а стойността му е 2,9 млн. лв. Той ще се реализира от  „Инфинит Енерджи“ ЕООД. Със заповед на кмета възложител на обекта е зам.-кметът с ресор „Спорт, младежки и социални дейности“ Георги Титюков.

„Недостигът на места в детските ясли е сериозен и затова правим всичко възможно да строим нови сгради като следващата, чието изграждане ще стартираме, е в район „Източен“. Догодина ще започне изграждането на нова ясла в „Южен“, коментира още Здравко Димитров. Той припомни, че в момента общината изгражда още 10 детски заведения в шестте района на града, а в началото на учебната година беше открита и обновената ДГ „Перуника“.

1,790 total views, no views today