Начало Актуално Община Пловдив започва незабавно прилагане на спешните мерки

Община Пловдив започва незабавно прилагане на спешните мерки

Община Пловдив започва прилагане на спешните мерки, предвидени в Заповед № РД-01-143/20.03.2020 г. на министъра на здравеопазването, както и на препоръките на Националния оперативен щаб във връзка с усложняващата се епидемиологична обстановка в страната.

След заседание на Общинския кризисен щаб, проведено онлайн, и последвала Заповед на кмета Здравко Димитров, на територията на общината, считано от 00:00 часа на 21.03.2020 г., се предприемат следните мерки:

1. Преустановят се  посещенията на паркове, детски градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места. Директорите на ОП „Чистота“ и ОП „Градини и паркове“, съвместно с кметовете на райони, трябва да осигурят обозначаване на забраната със сигнално-охранителни ленти за детските площадки и съоръжения на открити обществени места.

2. Всички работодатели на територията на Община Пловдив, в зависимост от спецификата и възможностите на съответната трудова дейност, е необходимо да въведат дистанционна форма на работа за служителите си. Когато това е невъзможно, трябва да издадат служебни бележки, с които да удостоверят, че пътуващите лица са техни служители и че пътуването е свързано с изпълнение на  задълженията им.

3. На всички собственици на магазини за хранителни продукти, вкл. хипермаркети и всички собственици на аптеки се възлага да организират пропускателен режим като не допускат лица до 60 годишна възраст да посещават описаните обекти за времето от 8.30 ч. до 10.30 ч. всеки ден.

Изпълнението и контролът на мерките ще се осъществява от Пловдивския общински инспекторат, директора на ОП „Общинска охрана“, началник сектор „Общинска полиция“ Пловдив, съвместно с органите на ОД на МВР, РЗИ, РУО Пловдив и районните администрации. При неспазване на мерките ще се налагат санкции.

Контрол по изпълнение на настоящата заповед се възлага на зам.-кмета „Обществен ред“ Йордан Ставрев и зам.-кмета „Транспорт“ Тодор Чонов.

5,610 total views, no views today